September 1, 2021

Zobni vsadki po ugodnih cenah pri domačih zobozdravnikih

V iskanju naprednih zobozdravniških rešitev se pogosto odpravljamo v tujino, kjer nam ponudniki obljubljajo ugodnejše cene in druge prednosti. Včasih je to dobra izbira, predvsem v preteklosti je bilo pametno pobrskati po ponudbi sosednjih držav.

V zadnjih letih pa so se tudi pri nas razvile storitve, ki dobro pokrivajo zahteve raznih pacientov pri iskanju rešitev pri lokalnih zobozdravnikih. Tudi zobni vsadki oziroma implantati so na voljo po relativno ugodnih cenah kar pri domačih zobozdravnikih.

Največ sreče bo z iskanjem takšnih storitev pri uglednih zobozdravstvenih centrih, ki jih najdemo v večjih mestih po državi. Kar v Ljubljani lahko dobimo ustrezno ponudbo, ki bo prepričala s širokim naborom koristnih storitev in z ugodnimi cenami.

Poleg tega imajo zobni vsadki pri domačih zobozdravnikih še nekatere posebne prednosti.

Zobni vsadki niso le strošek

Predvsem moramo biti pozorni na to, da se ne osredotočamo le na ceno. Še kar nekaj drugih faktorjev moramo upoštevati, ko iščemo pravega izvajalca za te storitve.

Nenazadnje se splača investirati v zanesljive rešitve, s katerimi bomo dolgoročno zadovoljni – veliko bolj kritične so v tem primeru druge lastnosti, ki jih morajo imeti implantati.

Gotovo bom brskali po storitvah, ki jih bomo lahko najbolje izkoristili. Iščemo tiste posege, s katerimi lahko naslovimo specifične težave, ki jih imamo z zobmi. Tako bomo gotovo lahko dobili pravo rešitev za svoje potrebe.

Če dobro opredelimo svoje zahteve in pričakovanja, bomo imeli tudi lažje delo pri brskanju po širni ponudbi zobozdravnikov. Najdemo lahko zelo pestro zbirko možnosti, tudi za all on 4 v Sloveniji najdemo zanimivo ponudbo.

Ni se treba bati, da bomo ostali pri iskanju praznih rok, moramo pa imeti pravo predstavo o tem, kaj sploh potrebujemo in katere storitve bodo za to ustrezne.

Zobni vsadki so lahko rešitev za probleme z zobmi, uporabljajo se za nadomeščanje manjkajočih zob

Zobni vsadki so lahko rešitev za probleme z zobmi, uporabljajo se za nadomeščanje manjkajočih zob.

Seveda bo plan zdravljenja pripravil zobozdravnik, ki lahko bolje predvidi učinek posameznih storitev. Običajno že pri osebnem zdravniku dobimo dobro usmeritev glede na naše potrebe.

Včasih so tudi pri osebnem zdravniku na voljo zobni vsadki, je pa v vsakem primeru pametno pobrskati tudi po ponudbi kakšnih specializiranih dentalnih centrov, ki lahko ponudijo boljšo ponudbo in boljšo izkušnjo.

Skušamo torej najti pravo ponudbo glede na to, kakšne rešitve potrebujemo. V veliko pomoč je lahko zobozdravnik, je pa ponudba dostopna kar preko spleta in lahko enostavno preverimo, kje bomo dobili kar najboljše opcije.

Na spletu lahko preverimo tudi to, koliko nas bodo storitve stale, a spet je zelo težko najti točen odgovor, saj je veliko odvisno od posameznega primera.

Koliko stanejo zobni vsadki?

Razumljivo je, da nas bo zanimala tudi cena. Po navadi so zobni vsadki samoplačniška storitev, sploh če se odločamo za kakšna napredna zdravljenja in želimo izkoristiti nadstandard, ki ga ponujajo samoplačniški zobozdravniki.

Pri implantatih je to lahko velika prednost, saj imamo na razpolago različne izdelke, ki se razlikujejo po kakovosti in po drugih značilnostih. Dobro ponudbo lahko izkoristimo, če želimo pričakovati dolgo življenjsko dobo implantatov in odlično izkušnjo pri uporabi skozi leta.

Tako se bo treba pripraviti tudi na nekoliko višje cene. Celoten spekter ponudbe na tem področju ima tudi širok cenovni razpon. Primeri so si med seboj lahko precej različni in implantat se uporablja za različne posege, ki so bolj ali manj zahtevni.

Lahko pa podamo vsaj okvirne cene za posamezne implantate ali za komplete storitev, ki jih ponujajo zobozdravniki. Tako bo treba za posamezen implantat verjetno odšteti okoli 500 evrov.

Za kompletne storitve, kot je all on 4, je cena bistveno višja, vključuje namreč štiri implantate plus ustrezne protetične izdelke, seveda pa tudi več dela. All on 4 v Sloveniji ponuja dobre rešitve in vedno lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo, a treba bo odšteti nekaj več denarja.

Pričakujemo, da bodo cene dosegle okoli 5000 evrov, lahko dobimo tudi kakšno cenejšo ponudbo.

Zobni vsadki omogočajo izvedbo zahtevnejšega zdravljenja

Zobni vsadki omogočajo izvedbo zahtevnejšega zdravljenja.

Zobni vsadki v akcijskih ponudbah

Če želimo nekaj evrov prihraniti, lahko pobrskamo po kakšnih posebej ugodnih ponudbah. Včasih so na voljo znižani zobni vsadki, akcija velja tudi pri zanesljivih zobozdravnikih za kakovostne implantate. Ravno to je prava izbira za ugodno razrešitev težav z zobmi, saj ne sprejemamo velikih tveganj.

Deležni bomo kakovostnih izdelkov, za ugodno zdravljenje z zobni vsadki akcija ne ogroža kvalitete. Seveda še vedno brskamo le po storitvah zanesljivih in uglednih zobozdravstvenih centrov.

Pri teh ponudnikih lahko dobimo tudi druge storitve, ki so včasih v ponudbi s posebnimi akcijskimi cenami. Razlike so lahko kar velike, še posebej pri dražjih storitvah, kot je all on 4. Za storitev, ki stane 5000 evrov, je že nekaj odstotkov popusta lahko velik prihranek, če prihranimo kakšnih 500 evrov je to izjemno dobrodošlo.

Takšne ponudbe se splača izkoristiti, sploh če se lahko zanesemo na to, da bo storitev opravljena brezhibno in bodo res uporabljeni zobni vsadki nadstandardne kakovosti. Tako bomo za svoj denar res dobili kar največ, z opravljenimi storitvami pa bomo zelo zadovoljni.

Tudi pri domačih zobozdravnikih imamo torej ugodno ponudbo, ki prinaša prave rešitve za bolj ali manj zahtevne paciente.