September 1, 2021

Za počitnice si privoščite najem jahte!

Se vam zdi možnost, da bi na naslednje počitnice odpluli z jahto, povsem neuresničljiva? Potem se boste verjetno sprijaznili s tem, da boste luksuzna plovila opazovali le od daleč, ko se boste na plaži drenjali s konkurenco v iskanju senčnega kotička.

Če pa vas zanima možnost, da bi pobegnili na valove, vas bo gotovo prepričala ponudba za najem jahte. To je izvrstna rešitev za tiste, ki si želijo privoščiti počitnice v slogu, saj je najem zelo enostaven in precej poceni, končna izkušnja pa močno presega tisto, ki bi jo imeli pri dopustovanju ob obali. 

Ljubitelji plovbe po morju, seveda pa tudi ljubitelji luksuznih plovil, bodo gotovo premislili o teh možnostih in pretehtali opcije, ki se ponujajo. Preračunali bodo tudi cene in ugotovili, da stroški niso tako visoki, kot bi si morda mislili.

Pravzaprav je najem jahte lahko cenovno povsem primerljiv z dopustom v hotelu, s tem da seveda ponuja čisto drugačno doživetje. Kaj kmalu bomo torej dobili izvrstne ideje za naslednje počitnice in začeli kovati nove načrte. 

Morda pa se izkaže, da jahte res niso za vas ali pa niste pripravljeni odšteti toliko denarja za nepozabno izkušnjo. V tem primeru ponuja najem plovil tudi alternative, ki so bolj zanimive za širši krog ljudi, tudi za tiste, ki želijo zelo poceni in zelo miren oddih na morskih valovih.

Najem jahte in cenejše možnosti za najem jadrnice

Posebej privlačna je ponudba za najem jadrnice, saj so prav to plovila, ki so mnogim bolj zanimiva. Pritegnejo predvsem z ugodno ceno, s tem da še vedno ponujajo zelo atraktivno doživetje na morju.

Če preživimo počitnice na jadrnici, bomo o dopustu prav tako navdušeno pripovedovali in se ga prav tako veselo spominjali, kot če bi se odločili za jahto.

Tudi zato, ker je ponudba zelo široka in se dobro prilagodi povpraševanju.

Nekateri se za jadrnice odločajo zato, ker jim je všeč cena, drugi želijo opraviti plovbo do kakšnih zanimivih destinacij, tretji pa tudi pri jadrnicah iščejo luksuz.

V praksi je odločitev za jadrnico seveda kombinacija vseh teh faktorjev, tako kot se tudi za najem jahte ne odločamo le z enim razlogom. Ravno zato se ponudniki prilagodijo dopustnikom in lahko pripravijo jadrnico za vsakogar.

Izbiramo med različnimi plovili, ki jih nudijo v najem lastniki po različnih cenah. Pričakujemo lahko, da bomo brez težav dobili pravo ponudbo, če vemo, kje takšna plovila iskati.

Najem jahte izkoristimo za obisk turističnih destinacij v stilu

Najem jahte izkoristimo za obisk turističnih destinacij v stilu

Najem jahte ali jadrnice opravimo na Hrvaškem

Slovenska obala ni ravno atraktivna za ponudnike najema plovil, drugače pa je na Hrvaškem, ki je prava turistična atrakcija s svojo dolgo obalo in pestro turistično ponudbo. Ta vključuje tudi ponudbo plovil, zato je za najem jadrnice Hrvaška gotovo najboljša priložnost. Imamo namreč ogromno izbire in ugodne cene, hkrati pa smo že v ambientu, ki je kot nalašč za plovbo med jadranskimi otočki.

Da bi lahko najem jahte oziroma jahte opravili povsem brez težav, bo treba najprej najti pravega ponudnika. Pri tem se običajno ne obračamo neposredno na lastnike plovil, saj bi imeli s tem ogromno dela. Veliko lažje dobimo pravo ponudbo za najem jadrnice ali jahte tako, da preletimo zbirko plovil, ki jo predstavlja večja agencija, ki se ukvarja s posredništvom pri najemu in oddaji plovil.

To je elegantna rešitev, ki nam prihrani veliko časa in truda, zmanjšuje tveganja in lahko ponudi dobro ceno. Ravno zato je dopust na jahti realna možnost – takšno ponudbo enostavno dobimo pri agencijah, s katerimi se vse dogovorimo kar na daljavo. Plovilo nas bo čakalo ob dogovorjenem terminu in pripravljeni bomo na nepozabno avanturo.

Ta ponudba je enostavno dostopna na spletu, tako da lahko vsak pobrska po možnostih, ki se ponujajo. Tako je za najem jadrnice Hrvaška gotovo najboljša izbira, pa tudi druga plovila najdemo v ponudbi.

Bolj kot najem jahte je lahko primeren najem kakšnega drugega plovila

Bolj kot najem jahte je lahko primeren najem kakšnega drugega plovila

Koliko stane najem jahte?

Gotovo se bomo želeli predhodno pozanimati, koliko stane najem jahte, saj pričakujemo precej visoke stroške. A ni nujno, da bodo stroški zelo visoki. Za en teden najema bo treba pripraviti nekaj tisočakov, dobre ponudbe se začnejo že okoli 3000 evrov.

Na prvi pogled se morda to zdi veliko, a upoštevajmo, da gre za luksuzno jahto, ki ima lahko kar sedem ležišč. Če razdelimo stroške, nam izračun podaja izredno ugodno ceno, ki znaša le okoli 60 evrov na osebo na dan – to je ceneje, kot če bi se odločili za spodoben hotel!

S tem da moramo upoštevati tudi to, da na jahti ni treba plačevati nočitev in prevozov.

Poleg tega bo za najem jadrnice cena še bistveno nižja. Tu dobimo teden najema že za kakšnih 500 evrov, je pa cenovni razpon precej širok, saj imamo ponudbe veliko več. Pričakujemo lahko, da bo za najem jadrnice cena povsem dostopna za praktično vsakogar, ki se odpravlja na dopust, sploh če primerjamo stroške s ceno nočitev, prevozov in prehrane na obali.

Obmorska letovišča so lahko tako draga, da bo najem jahte na koncu pravzaprav prihranek.