September 1, 2021

Za katerega ponudnika dodatnega zavarovanja se odločiti?

Zdravstveno zavarovanje je dobro imeti, da lahko najdemo ustrezno rešitev v primeru kakšne nezgode ali bolezni. Imamo seveda že osnovno zavarovanje, ki je obvezno, to vključuje nujna zdravljenja in reševanje. Običajno pa pričakujemo še nekoliko bolj celovito oskrbo, ki jo bo treba plačati, če nismo dobro zavarovani. Ker so te storitve lahko zelo drage, je veliko bolj priporočljivo skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ponuja široko kritje in preprečuje nastanek nepredvidljivih stroškov.

Kaj vključuje dodatno zdravstveno zavarovanje?

Splača se ponudbo dobro poznati, da se sploh lahko odločimo za pravo rešitev. Na tem področju imamo namreč več možnosti, izbiramo med različnimi zavarovanji in predvsem med različnimi zavarovalnicami. Že v začetku se lahko pojavi nesporazum, saj se dodatno zdravstveno zavarovanje primerja z osnovnim oziroma obveznim ter z dopolnilnim zavarovanjem. Vse to je treba imeti pod kontrolo, če želimo biti dobro zavarovani.

V praksi dodatno zdravstveno zavarovanje prinaša širše kritje in vključuje mnoge storitve, ki so sicer samoplačniške. Prav tako dobimo pri zdravstveni oskrbi dostop do nadstandarda, predvsem pri izbiri izdelkov, ki se uporabljajo za zdravljenje. Tako bomo deležni tudi veliko boljše oskrbe, ne le širšega nabora storitev. Ne gre le za nadstandardno ponudbo, dodatno zdravstveno zavarovanje vključuje mnoge storitve, ki se smatrajo že kot nujne, če nas doleti kakšna nesreča ali bolezen. V tem primeru bo potrebno učinkovito zdravljenje brez kakšnih kompromisov, tako da je pametno imeti zavarovanje, ki gotovo krije tudi takšne posege.

Z dodatnim zavarovanjem smo torej dobro pripravljeni na vse mogoče pripetljaje, ki vodijo do zdravniške ambulante. Pogosto pa koristimo tudi storitve, ki so že vključene v osnovno zavarovanje, ki krije nujna zdravljenja. Poleg tega imamo tu še dopolnilno zavarovanje, ki je prav tako priporočljiva izbira. Da bi se sploh lahko odločali med možnostmi, ki jih ponujajo različne zavarovalnice, moramo najprej vedeti že to, kakšna je razlika med posameznimi zavarovanji.

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-1

Dopolnilno zavarovanje v primerjavi z dodatnim

Se bo morda bolj pametno odločiti kar za dopolnilno zdravstveno zavarovanje? To je vsekakor priporočljiva izbira za vsakogar, saj dopolnilno zavarovanje dopolnjuje kritje osnovnega. Ne glede na to, ali se odločamo tudi za dodatno, je torej dopolnilno zelo smotrna izbira.

Z osnovnim zavarovanjem smo načeloma kar dobro zavarovani, dokler se poslužujemo le nujnih storitev in osnovnega zdravljenja. A že pri tem se lahko srečamo s kakšnimi posegi, ki so sicer nujni, a jih osnovno zdravljenje ne krije v celoti. Tako nastanejo nepredvidljivi stroški, ki jih nosimo sami. Ker gre pogosto za nujne storitve, na katere se ne moremo vnaprej pripraviti, je plačilo zdravstvenih storitev lahko velika nevšečnost in seveda velika finančna obremenitev.

Tu nam priskoči na pomoč dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Namenjeno je prav temu, da odpravi tveganje za nastanek nepredvidenih stroškov pri nujnih zdravljenjih. Ne daje dodatnega kritja, temveč pokriva le tiste storitve, ki so deloma že vključene v osnovno zavarovanje. Ravno pri teh namreč nastajajo stroški za zavarovance – če želimo to odpraviti, izberemo še dopolnilno zdravstveno zavarovanje. 

Kako dolgo bomo še imeli dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

V okviru reform zdravstva se že dlje časa napoveduje ukinitev dopolnilnega zavarovanja. Navsezadnje gre za nujne storitve, ki so tako ali tako že vključene v obvezno zavarovanje, le da tam niso v celoti financirane. S prenovo zdravstvenega sistema bi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinili, v tem primeru bi obvezno zavarovanje krilo v celoti tudi storitve, ki jih je treba zdaj doplačati. Funkcija dopolnilnega zavarovanja ne bi bila več potrebna, saj bi bile storitve krite v celoti in ne bi prihajalo do nepredvidenih stroškov. Dodatna zavarovanja bi seveda ostala enaka, saj še vedno ohranjajo pomembno funkcijo. Vprašanje pa je, ali se bo takšna prenova sistema kdaj zares izvedla, ali pa bo ostalo le pri pobudah posameznih političnih strank. 

Zaenkrat je dopolnilno zdravstveno zavarovanje še vedno zelo priporočljiva izbira, prav tako je priporočljivo dodatno zavarovanje. Sploh če pobrskamo po ponudbi posameznih zavarovalnic na dopolnilno-zavarovanje.si, kjer dobimo zelo ugodne pakete.

Vzajemna dodatno zavarovanje

Med priljubljenimi zavarovalnicami pri nas je Vzajemna, ki seveda nudi tudi pakete dodatnih zavarovanj. Vse večje zavarovalnice imajo zelo dobro razvito ponudbo, po kateri lahko pobrskamo, če nas zanima dodatno zavarovanje. Kljub temu, da je dejansko kritje zavarovanja povsod podobno, se pojavljajo tudi nekatere razlike, ki so še bolj očitne pri drugi ponudbi zavarovalnic. Ob sklenitvi zavarovanja namreč ne ciljamo le na samo kritje, temveč tudi na to, da bomo deležni dobre izkušnje skozi celoten postopek.

Zakaj bi se torej odločili za Vzajemna dodatno zavarovanje? Najprej zato, ker dobimo dobro kritje, s katerim smo povsem zavarovani v primeru raznih nezgod in bolezni. Računamo na to, da bomo deležni odlične zdravstvene oskrbe, pri tem pa ne bo treba skrbeti za stroške. Prav tako dobimo z dodatnim zavarovanjem nadstandard, ki ga lahko dobro izkoristimo pri mnogih storitvah. Poleg tega pa nam Vzajemna dodatno zavarovanje pomaga na različne načine tudi pri uveljavljanju zavarovalne police. To je zelo pomembno, če želimo zavarovanje res dobro izkoristiti.

Kako Vzajemna dodatno zavarovanje dejansko pomaga v praksi?

Postopki zdravljenj so pogosto še vedno enaki. Opraviti moramo vsa zdravljenja in rehabilitacijo, pri čemer koristimo različne storitve zdravstvenega sistema. Stroške in razno delo v ozadju pa enostavno prevzame zavarovalnica. Na ta način sami ne bomo imeli dodatnih skrbi in obremenitev, predvsem pa ne stroškov. 

V nekaterih primerih zavarovalnice prevzamejo tudi stroške, ki jih sprva krijemo sami. Pomembno je, da imamo točno dokumentiran potek zdravljenja in rehabilitacije, da lahko te stroške upravičimo in dobimo povrnjene. Seveda pa je to odvisno tudi od sklenjene zavarovalne police in nenazadnje tudi od zavarovalnice. Tu se izkaže, kako dobrodošlo je imeti Vzajemna dodatno zavarovanje, ki nam dobro krije širok nabor različnih storitev. Če se odločimo le za dopolnilno zavarovanje, takšnega širokega nabora možnosti ne bomo imeli.

dodatno-zdravstveno-zavarovanje-naslovna

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Pomislimo na funkcijo dopolnilnega zavarovanja. V tem primeru gre le za to, da se krijejo stroški, ki nastanejo ob nujnih zdravstvenih storitvah in posegih, ki so vključeni v zdravstveno zavarovanje. Tako ne moremo pričakovati posebej dobrega kritja, le kritje nepredvidenih stroškov. A vseeno se je pametno odločiti za ugledno zavarovalnico. Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponuja odlično izkušnjo pri koriščenju takšnega zavarovanja, kar je tudi pomembno, ko se znajdemo pri zdravniku ali v bolnišnici. Gotovo se v takšni situaciji ne želimo ukvarjati še s tem, katere postopke izbrati in pri katerih zdravljenjih se bomo najbolj elegantno izognili stroškom. Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje te premisleke odpravi, saj krije vse nujne zdravstvene storitve, ne da bi morali pričakovati kakšne dodatne stroške.

Tudi pri dopolnilnem zavarovanju se izkaže, da je pametno izbrati dobro zavarovalnico. Je pa situacija nekoliko drugačna, Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje je recimo povsem enako kot dopolnilno zavarovanje pri Vzajemni. V obeh primerih gre za enako zavarovanje, saj je namen dopolnilnega zavarovanja vedno le v tem, da krije razliko v ceni pri zdravstvenih storitvah iz obveznega zavarovanja, ki niso krite v celoti. Tako kritje niti ne more biti drugačno in se bo Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje odrezalo enako kot dopolnilno zavarovanje pri drugih zavarovalnicah. Kje so potem razlike? Razlike so v ponudbah, ki jih pripravljajo posamezne zavarovalnice. Pobrskamo lahko po spletu, na https://dopolnilno-zavarovanje.si/generali/ je pripravljena podrobna primerjava ponudbe posameznih zavarovalnic.

Vsaka zavarovalnica lahko nekoliko po svoje prilagodi ponudbo za dopolnilno zavarovanje. Samo zavarovanje še vedno ponuja isto kritje, a zavarovalnica ima lahko nekoliko bolj ugodne pogoje ali kakšne dodatne ugodnosti. Pogosto dobimo ob sklenitvi kakšna dobrodošla darila. Tudi same cene se lahko nekoliko razlikujejo, čeprav seveda ne moremo pričakovati, da bo recimo Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje bistveno cenejše od ostalih dopolnilnih zavarovanj, če gre tako ali tako vedno za isto kritje. Ravno zato imamo možnost, da se odločimo za najboljšo ponudbo in sklenemo zavarovanje pri uglednih zavarovalnicah.

Za dobro kritje sklenemo Triglav dodatno zavarovanje

Pri dodatnih zavarovanjih so med zavarovalnicami večje razlike. Ponudba se namreč razlikuje tudi v kritju, še posebej pri kakšnih dodatnih zavarovanjih, pri katerih pakete pripravljajo same zavarovalnice. V tem oziru ima Triglav dodatno zavarovanje zelo dobro ponudbo, ki bo gotovo brez težav prepričala tiste, ki so pri izbiri zavarovanja še posebej zahtevni.

Običajno razumemo dodatno zavarovanje kot zdravstveno zavarovanje s širšim naborom vključenih storitev. To je seveda res in tudi Triglav dodatno zavarovanje odlično krije zdravstvene storitve, ki jih potrebujemo v primeru bolezni in poškodb. A pogosto koristimo storitve zdravstvenega sistema tudi v drugih situacijah, navsezadnje se radi odločamo tudi za samoplačniške storitve, s katerimi lahko naredimo veliko za svoje zdravje in počutje. Tudi te opcije so lahko vključene v Triglav dodatno zavarovanje, če izberemo pravi paket.

Triglav dodatno zavarovanje ponuja nadstandard

Značilnost dobrih dodatnih zavarovanj je še to, da bomo pri koriščenju zdravstvenih storitev deležni posebnega nadstandarda. Zavarovalnica Triglav ima v tem oziru še posebej dobro ponudbo, saj lahko najdemo različne dobrodošle rešitve. Imamo recimo lažji dostop do specialistov, lahko preskočimo čakalne vrste pri posvetu z zdravnikom družinske medicine, zavarovanje nudi tudi možnost telefonskega posveta 24 ur na dan. To je veliko bolj celovita asistenca, kot jo dobimo pri osnovnem in dopolnilnem zavarovanju.

Nadalje Triglav dodatno zavarovanje ponuja še nekatere druge pakete, ki se jih splača izkoristiti. Pomislimo recimo na nezgodno in življenjsko zavarovanje, pa tudi na zavarovanje za tujino. Tudi ta ponudba je zelo zanimiva in za večino tudi zelo priporočljiva.