September 1, 2021

Za domačo rabo, gaming ali pisarno – izberite pravi računalnik!

Računalnik je dandanes za vsakogar kar nujno orodje. Uporabljamo jih za delo in zabavo, za komunikacijo in učenje ter za mnoge druge namene, za katere zlepa ne bomo našli boljše alternative.

Sodobni računalniki so zato dobro prilagojeni različnim zahtevam uporabnikov. A ker imamo opravka z milijardami bolj ali manj zahtevnih uporabnikov, so se seveda razvili tudi nešteti modeli, med katerimi je treba izbirati. Najti moramo računalnik, ki nam bo res dobro odgovarjal. Včasih se lahko zanesemo na nekatere znamke, ki imajo posebej atraktivno ponudbo.

Kaj ponujajo ASUS prenosniki?

Pogosta izbira je znamka ASUS, ki recimo izstopa prav s tem, da ima izredno široko ponudbo. Najbolj znana pa je pri tej znamki oprema za gaming, tudi pri prenosnikih izstopajo modeli, ki so prilagojeni zahtevnim igričarjem.

Ti posegajo po zmogljivih napravah z vrhunsko strojno opremo, posebej pozorni pa so tudi na to, da ima računalnik napreden zaslon in vse potrebne dodatke. ASUS prenosniki iz serije ROG slovijo kot najboljši gaming prenosniki, ta naslov vztrajno branijo tudi ob pojavu mnogih ambicioznih tekmecev.

Ponujajo pa ASUS prenosniki še marsikaj zanimivega tudi v drugih segmentih. Če iščemo kak poslovni prenosnik, ima ASUS zanimive serije v višjem kakovostnem razredu, kjer so na voljo zelo elegantni in dovršeni računalniki. Na drugi strani cenovnega spektra najdemo ugodne prenosnike, s katerimi se pogosto opremijo šolarji, študentje in drugi uporabniki, ki potrebujejo vsestranski računalnik za vsakdanja opravila, a zanj ne želijo nameniti veliko denarja.

Že ASUS prenosniki ponujajo izjemno širok nabor različnih možnosti in verjetno bomo v tej ponudbi uspeli izbrskati nekaj zase. Lahko pa se seveda posvetimo tudi drugim znamkam, ki nam ponujajo prav tako atraktivne možnosti. Znamke se med seboj razlikujejo v različnih lastnostih, posegamo pa po tistih računalnikih, ki kar najbolje pokrijejo naše potrebe.

Pred izbiro moramo torej poznati tudi svoje zahteve, da lahko ocenimo, katera ponudba bo najbolj ustrezna. A tudi brez takšnega razmisleka lahko računamo na to, da bo pravi odgovor ponudila znamka, ki ima največji tržni delež na trgu prenosnikov.

prenosnik

Prenosnik ASUS

Najbolj priljubljeni so prenosniki Lenovo

Sodeč po tržnem deležu lahko zatrdimo, da prav prenosniki Lenovo pokrivajo najširši spekter potreb uporabnikov. To je namreč vodilna znamka, ki ponuja prenosne računalnike za najrazličnejše vrste uporabnikov.

Veliko prometa imajo seveda s prodajo računalnikov poslovnim kupcem, ki opremljajo svoje poslovne prostore, a tudi posamezniki bodo deležni širne izbire v njihovi ponudbi.

Lenovo predstavlja izdelke v različnih prodajnih linijah, ki so bolj ali manj prilagojeni določenim namenom. Kar težko bi pregledali celotno ponudbo, običajno se kupcem najbolj splača pobrskati po ponudbi posameznih trgovcev, kjer so na voljo prenosniki Lenovo.

Pri nas ima takšno ponudbo Marko shop, ki ponuja izbrane modele računalnikov, s katerimi Lenovo cilja na raznovrstne uporabnike. Najdemo lahko zelo atraktivno ponudbo v različnih segmentih, kar od priljubljene znamke seveda tudi pričakujemo.

S svojo ponudbo Lenovo odgovarja na vse potrebe širokega kroga uporabnikov. Prenosniki Lenovo so izvrstna izbira za poslovno rabo in razne službene naloge, zelo dobro se ti računalniki izkažejo tudi pri delu na terenu. Nenazadnje so prenosniki iz serije Lenovo ThinkPad edini prenosni računalniki, ki jih uporabljajo astronavti na mednarodni vesoljski postaji.

Gre torej za zanesljivo opremo, ki bo brez težav opravila svoje delo. S podobnimi odlikami pa bodo zadovoljni tudi posamezniki, ki potrebujejo prenosnik za vsakdanja opravila, za zabavo in prosti čas. V nižjem cenovnem razredu je ponudba prav tako prepričljiva. Zanimive izdelke ima Lenovo tudi med tabličnimi in hibridnimi računalniki, ki so lahko presenetljivo zmogljivi in tudi zelo prestižni, ali pa zelo poceni in vsestransko uporabni.

Skratka, prenosniki Lenovo ponujajo rešitve za vsakogar, zato ni čudno, da vodijo na trgu prenosnih računalnikov. Le v enem segmentu nimamo tako zelo prepričljive opreme – serija Lenovo Legion se še uveljavlja na trgu gaming računalnikov, kjer imamo na voljo tudi boljše možnosti.

Gaming računalniki predstavljajo edinstveno kategorijo

Še nekaj let nazaj so ljubitelji računalniških iger pri svojem hobiju uporabljali običajne računalnike, ki niso posebej izstopali. Imeli so seveda vgrajeno zmogljivo strojno opremo, prav tako se vedno uporablja periferija, ki izboljša izkušnjo pri igri, a ti računalniki so bili preprosto vsestranski zmogljivi modeli, ki so se uporabljali za kakšne bolj zahtevne naloge.

Danes je ponudba drugačna, gaming računalniki že na pogled izstopajo in pri trgovcih po navadi predstavljajo kar posebno kategorijo, kot velja tudi na https://www.markoshop.si/30-gaming-racunalniki. Ti računalniki so namreč vedno bolj prilagojeni zahtevnim igričarjem, ki iščejo opremo, s katero bodo pri svojih aktivnostih deležni kar najboljše izkušnje.

Že na prvi pogled bomo prepoznali igričarski računalnik. To so modeli, ki so atraktivno oblikovani in imajo nekoliko bolj agresiven dizajn ohišja. Značilna je tudi LED osvetlitev, ki ima poseben vizualni učinek.

A seveda imajo gaming računalniki prednost predvsem s svojimi specifikacijami, torej z vgrajeno strojno opremo. V notranjosti atraktivno oblikovanih naprav najdemo zmogljive komponente, ki brez težav poganjajo sodobne igre in opravljajo tudi druge zahtevne naloge.

Gaming računalniki ali prenosniki?

Zahtevni ljubitelji računalniških iger prisegajo na namizne računalnike. To so naprave, ki so lahko bolj zmogljive, lahko jih enostavno nadgradimo ali prilagodimo, poleg tega lahko nanje priklopimo velik monitor in drugo nujno periferijo. Prenosniki so manjši in bolj okorni, tudi če so mobilni. So tudi dražji in ne dopuščajo toliko fleksibilnosti pri nadgradnjah.

A razlike se vse bolj manjšajo in tudi prenosni gaming računalniki postajajo vedno bolj priljubljena izbira med igričarji. Dobimo vrhunske naprave, ki imajo vgrajene enake komponente kot namizni računalniki. Takšne prenosnike med drugim ponuja serija ASUS ROG, ki je najbolj priljubljena v tem segmentu.

ASUS sicer s to serijo ponuja tako prenosnike kot tudi vrhunske komponente za namizne računalnike, torej bomo pri tej znamki res dobili vse, kar potrebujemo pri igranju računalniških iger. Dobro pa se seveda obnese tudi njihova preostala ponudba.

prenosni-racunalniki-biznis

Morda bo prava izbira ASUS VivoBook

Če govorimo o ponudbi znamke ASUS, se pogosto osredotočamo na igričarske prenosnike in drugo opremo za ljubitelje iger. A med njihovimi prenosniki najdemo še marsikaj zanimivega. Splača se pobrskati predvsem po obširni seriji ASUS VivoBook, ki ponuja dobre možnosti za praktično vsakega uporabnika, predvsem dobro pokrije srednji razred s prenosniki za vsestransko uporabo. 

Serija ASUS VivoBook cilja na povprečnega uporabnika, ki potrebuje prenosnik za vsakdanja opravila, tudi za kakšne študijske ali službene obveznosti. Seveda mora tak računalnik brezhibno poganjati raznovrstno programsko opremo, pogosto uporabljamo napravo za brskanje po spletu in delo s pisarniškimi programi, za nekatere je prioriteta tudi odlična izkušnja pri predvajanju multimedijskih vsebin. Vedno pa cenimo tiste odlike, ki jih imajo napredni prenosniki, recimo dobro baterijo, nizko težo in elegantno obliko. Vse to lahko ASUS VivoBook ponudi po dokaj nizki ceni.

Najcenejši prenosniki iz te serije so na voljo že za kakšnih 400 evrov, tudi za tak denar že dobimo zanesljivo napravo priznanega proizvajalca. Zmogljivost vgrajene konfiguracije je seveda precej omejena, a še vedno gre za sodobno napravo, ki jo lahko dobro izkoristimo za različne namene.
Več ponudbe pa serija ASUS VivoBook ponuja v srednjem cenovnem razredu, to so računalniki s ceno med okoli 600 in 1000 evri.

Tu dobimo izredno širok nabor različnih prenosnih računalnikov, ki se bodo dobro obnesli pri praktično vseh opravilih. To so čisto spodobni poslovni prenosniki in delovne naprave, ustrezajo številnim bolj zahtevnim domačim uporabnikom, zapolnijo tudi mnoge druge niše. Gotovo lahko dobimo dober ASUS VivoBook prenosnik za vse mogoče namene, če nimamo ravno kakšnih posebnih potreb, s katerimi bi tako ali tako že imeli v mislih tudi specifične rešitve.