September 6, 2021

Z izbiro drsnih vrat ne boste zgrešili!

Vrata imajo v vsakem objektu pomembno nalogo, najbolj pa izstopajo tam, kjer sprejemamo kakšne pomembne goste. Če želimo na obiskovalce narediti dober vtis, se moramo pri oblikovanju in opremljanju vhoda še posebej potruditi. Uporabljamo vrata, ki so nekoliko bolj dovršena in ponujajo posebne funkcije. Najbolje se bodo obnesla drsna vrata, ki jih pogosto srečujemo tam, kjer želimo na obiskovalce narediti dober prvi vtis. 

Cenovno ugodna drsna vrata

Če se odločimo za drsna vrata, bomo imeli na voljo kar nekaj možnosti. Odločamo se med različnimi izvedbami, predvsem med različnimi mehanizmi in materiali. Najbolj znana so steklena vrata, a verjetno bo za takšna drsna vrata cena nekoliko višja, saj je steklo prestižen material, ki ga želimo po navadi tudi lepo oblikovati.

Na drugi strani imamo na voljo enostavnejša in cenejša vrata iz drugih materialov. Tako bo za drsna vrata cena gotovo nižja, če steklo nadomestimo z lesom, kljub temu, da je tudi to lahko zelo všečen material. Na izbiro imamo še druge materiale, s katerimi lahko močno vplivamo na ceno, seveda pa tudi na vse druge lastnosti vrat.

Pri okovju nimamo toliko izbire, saj se običajno najbolje obnese aluminijast okvir. Lahko ga lepo obarvamo in dodatno obdelamo, a s tem za drsna vrata cena ne bo bistveno drugačna. Najdemo pa različne variante drsnih vodil, na voljo imamo enokrilna in dvokrilna vrata, lahko pa najdemo tudi druge zanimive izvedbe. Tu moramo biti pozorni predvsem na svoje zahteve in pričakovanja.

drsna vrata avtomatska

Za drsna vrata cena ni odvisna le od cene vrat

Največje stroške sprva seveda prinaša nakup drsnih vrat. A ne pozabimo še na druge stroške. Za drsna vrata cena morda že vključuje montažo, če jih naročimo pri uglednem ponudniku, ki se ukvarja s takšnimi posegi. Morda pa bo treba montažo tudi doplačati. Poleg tega upoštevamo še dodatne stroške, ki nastanejo zaradi vzdrževanja in servisiranja, nenazadnje pa ima svojo ceno tudi električna energija, ki jo porabljajo avtomatski mehanizmi.

Običajno se na drsna vodila namestijo avtomatska vrata

Ni nujno, da so vsaka drsna vrata avtomatska. Lahko jih enostavno odpiramo in zapiramo ročno, kar je dobrodošla rešitev predvsem v kakšnih stanovanjskih prostorih. A če želimo narediti dober vtis na svoje goste, bomo gotovo izbrali avtomatska vrata. Ta ponujajo nekaj več možnosti za prilagoditve pri delovanju, predvsem pa omogočajo povsem enostaven prehod obiskovalcev, tudi če sprejemamo večje množice ljudi.

Kaj ponujajo avtomatski mehanizmi? V najbolj osnovni različici gre preprosto za električni pogon, ki odpira in zapira vrata na podlagi signalov senzorja gibanja. Tako so lahko avtomatska vrata že zelo učinkovita, saj dejansko delajo samodejno. Poleg tega so takšni sistemi tudi precej ugodni, ker so enostavno zasnovani pa so tudi bolj zanesljivi in lažji za vzdrževanje. 

Najdemo pa tudi druge mehanizme za avtomatska vrata. Na https://www.avtomatska-drsna-vrata.si/avtomatska-vrata je ponudba dovršenih sistemov za vhodna vrata, ki jih želimo upravljati na različne načine. Večinoma so električni pogoni vrat zelo prilagodljivi oziroma jih lahko povežemo z raznolikimi senzorji. Lahko gre celo za pametne sisteme, ki prepoznavajo različne faktorje in na podlagi teh upravljajo svoje delovanje. Nastavimo lahko časovnik in vnaprej določene režime delovanja, avtomatska vrata lahko pogosto nadzorujemo tudi na daljavo.

Takšna vrata imajo zelo dober učinek v praksi. Navdušili bomo vse obiskovalce, saj bodo vrata dobro delovala in morda ponudila tudi kakšne posebne učinke. Tudi na drugi strani bomo zadovoljni, saj ne bo veliko dela z upravljanjem vrat, če delujejo kar sama od sebe. Bo pa treba vsaj občasno poskrbeti za vzdrževanje in po potrebi servis avtomatskih vrat. Tako zagotovimo brezhibno delovanje, da nas vrata ne bodo pustila na cedilu ravno v trenutku, ko nas obiščejo kakšni pomembni gostje.

avtomatska vrata