September 1, 2021

Vsaka kmetija potrebuje kvalitetne traktorske dele

Včasih smo večino dela na kmetiji opravili z ročnim orodjem, danes pa vse to skoraj v celoti prevzema kmetijska mehanizacija. Tako nam ostaja ročno delo pravzaprav le takrat, ko imamo kakšne opravke s samo mehanizacijo. Seveda kdaj pa kdaj še postorimo tudi kaj drugega kar na roke, a ne moremo zanikati, da imajo ključno vlogo traktorji in priključki, ki se uporabljajo pri raznovrstnem delu na vsaki sodobni kmetiji. Tako bomo potrebovali tudi kakovostne traktorske dele, da bomo na delo vedno pripravljeni.

Rezervne dele potrebujejo tako traktorji kot kmetijska mehanizacija

Ne pozabimo na opremo, ki jo uporabljamo pri rednih opravilih na kmetiji, tudi če morda ne pride takoj na misel. Gotovo takoj pomislimo na traktorje, kar je seveda povsem logično, saj ravno s traktorjem opravljamo večino dela, tudi če uporabljamo priključke. A tudi priključki zahtevajo nekaj pozornosti, nenazadnje je prav kmetijska mehanizacija najbolj izpostavljena večjim obremenitvam pri obdelavi zemlje in drugih kmetijskih opravilih. Tako se pogosto pokaže potreba po rezervnih delih ali kakšnih dodatkih. Na srečo lahko vsako situacijo hitro rešimo, če vemo, kje je na voljo odlična ponudba takšne opreme – zanesemo se lahko na uveljavljeno trgovino Klasje.eu

Na enem mestu dobimo širok nabor uporabne opreme za traktorje in mehanizacijo. Zelo dobrodošlo je, da imamo enostaven dostop do vse te opreme, da hitro najdemo dele, ki jih potrebujemo. Včasih brskamo po ponudbi in odkrivamo dodatke, ki se izkažejo za zelo uporabne, pogosteje pa se zgodi, da iščemo kakšne specifične dele, ki jih potrebujemo za popravila. Tako traktorji kot kmetijska mehanizacija potrebujejo kvalitetne dele, s katerimi lahko zagotovimo brezhibno delovanje opreme pri zahtevnem delu.

Rezervne dele potrebuje celo kmetijska mehanizacija, ki slovi po svoji robustnosti in vzdržljivosti. Pravzaprav se ta sloves pogosto oprime pripomočkov, ki jih lahko hitro popravimo in ravno zato veljajo za neuničljive. V primeru kakšnih poškodb in okvar lahko težave enostavno odpravimo, zato bo oprema vedno v pripravljenosti za delo.

V poštev pridejo tudi rezervni deli BCS kosilnic

Med robustnimi in vzdržljivimi napravami, ki se uporabljajo na kmetijah, moramo omeniti BCS kosilnice. Te veljajo za praktično neuničljive in jih pogosto uporabljamo na zahtevnih terenih in za kakšno zahtevnejše delo. Tudi pri košnji namreč naletimo na različne izzive, ki jih ne moremo nasloviti z običajno vrtno kosilnico. BCS kosilnice poskrbijo za podrastje in grmičevje, pogosto se uporabljajo za košnjo na razgibanih terenih in večjih klancih. Tako je zelo pomembno, da so pri roki tudi rezervni deli BCS kosilnic, če pride do kakšnih težav pri pomembnem delu.

Ena glavnih odlik takšnih kosilnic je to, da jih lahko enostavno popravimo. Pri tem nam rezervni deli BCS omogočajo veliko fleksibilnosti. Včasih lahko popravilo opravimo kar na terenu, torej ne bo treba niti dolgo prekinjati dela. To velja tudi za kakšne nepričakovane poškodbe, hitro lahko pride recimo do poškodbe nožev ali cele kose. V tem primeru je zelo dobrodošlo, da lahko nož ali celo garnituro enostavno zamenjamo, če so nam rezervni deli BCS seveda na voljo. Kakšen nož in nekaj orodja lahko vzamemo s seboj na teren, tako da bo možno hitro popravilo.

Še več dela lahko opravimo v domači delavnici, kjer imamo več opreme in tudi večji nabor rezervnih delov. S temi se brez težav založimo pri serviserjih ali pa jih naročimo kar preko spleta na https://www.klasje.eu/rezervni-deli-za-traktorje/rezervni-deli-za-kosilnice.html. Tako bomo dobro pripravljeni na vse, kar bo treba postoriti za brezhibno delovanje kosilnice. V praksi nam bodo rezervni deli BCS zelo koristili in bomo lahko kar sami vzdrževali svojo opremo, tudi če jo pogosto uporabljamo za kakšne zahtevne naloge pri košnji razgibanih površin. Seveda pa so nam v primeru večjih težav vedno na voljo tudi storitve profesionalnih serviserjev, pri katerih so na voljo originalni rezervni deli BCS in vse potrebne storitve, da za kosilnico dobro poskrbimo. Pri serviserjih dobimo tudi drugo ponudbo, s katero dobro poskrbimo za svojo kmetijsko mehanizacijo.

kosilnice

Rezervni deli za traktorje

Na mnogih kmetijah so še bolj kritični rezervni deli za traktorje. Brez traktorja ne moremo opraviti ravno veliko dela, tudi če imamo na voljo vse mogoče priključke, zato je treba za to vozilo posebej dobro skrbeti. V poštev seveda pridejo rezervni deli, a že prej imamo odgovorno nalogo, da traktorja ne izpostavljamo kakšnim velikim obremenitvam. To so vzdržljive in zmogljive naprave, ki so kos velikim izzivom, hitro pa se lahko pripeti tudi kakšna nezgoda. Že zaradi obrabe lahko pride do težav in bo potrebno popravilo, prav tako se lahko pojavijo okvare ali poškodbe zaradi pretiranih obremenitev in nepazljive uporabe.

Lahko pa vedno računamo na to, da bodo na voljo ustrezni rezervni deli za traktorje. Tu imamo namreč kar široko ponudbo, predvsem za najbolj priljubljene znamke traktorjev, ki imajo dobro podporo za svoje uporabnike. Za novejše modele teh traktorjev bomo brez težav dobili ustrezne nadomestne dele, običajno enostavno obiščemo pooblaščenega serviserja ali zastopnika. Tako hitro rešimo morebitne težave in smo zopet pripravljeni na delo. 

Rezervni deli za traktorje, ki niso tako pogosti

Drugače je pri traktorjih, ki niso tako priljubljeni ali pogosti na našem trgu. Za te je včasih težje najti prave kose. Morda originalnih delov sploh ni ali pa so zelo dragi. Pogosto se to izkaže tudi pri kakšnih zelo starih modelih, pri katerih od proizvajalca ne moremo več pričakovati podpore, morda proizvajalec sploh ne obstaja več. Imajo pa rezervni deli za traktorje pogosto tudi alternative, ki jih lahko izbrskamo. Tu nam priskoči na pomoč ponudba na spletu, sploh če imamo možnost naročati kakšne kose tudi iz tujine. Če se malo potrudimo, bomo hitro dobili ustrezne rešitve tudi za kakšne redke traktorje. Enako seveda velja za mehanizacijo, tudi tu imamo dokaj dobro podporo na trgu.

traktorji

Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo

Pri kmetijski mehanizaciji je podobno. Najbolj se splača uporabljati opremo priznanih proizvajalcev, te znamke imajo tudi dobro podporo in nudijo rezervne dele, ki jih potrebujemo. Pri nas recimo izstopa znamka SIP, ki ponuja uporabno opremo za delo na kmetiji. Tako so recimo tudi za obračalnik SIP rezervni deli enostavno dobavljivi. Pri praktično vsakem serviserju kmetijske mehanizacije dobimo prave rešitve za SIP opremo, seveda pa je najbolj priporočljivo skrbno izbrati pravega serviserja, ki je pooblaščen s strani proizvajalca. Tako so za obračalnik SIP rezervni deli kvalitetni in zanesljivi, da naprave ne bo treba kar naprej servisirati.

Tudi na spletu lahko brskamo po ponudbi trgovcev, ki se ukvarjajo z dobavo rezervnih delov. To je izvrstna priložnost, če nameravamo delo opraviti kar sami. Vsekakor lahko veliko opravimo kar v domači delavnici. Za obračalnik SIP rezervni deli omogočajo enostavna popravila, če imamo takšne dele na zalogi oziroma jih lahko naročimo. Pogosto se menjajo predvsem vilice, ki se poškodujejo pri delu, pa tudi drugi elementi so lahko ranljivi. Posebno pozornost namenjamo gibljivim delom in tistim delom, ki so v stiku s senom ali s tlemi. So nam pa za obračalnik SIP rezervni deli na voljo tudi iz drugih kategorij, tako da lahko opravimo raznorazna popravila.

Pri zahtevnih posegih je sicer bolj pametno obiskati serviserja. Če imamo opravka z ugledno znamko, bomo dobili dobro ponudbo in kakovostne nadomestne dele. Tako so tudi za obračalnik SIP rezervni deli na voljo pri serviserjih, ki hkrati opravijo vse potrebne storitve. Enako velja za druge naprave, ki jih na kmetiji uporabljamo in jih je treba sproti vzdrževati ali servisirati. Serviserji ponujajo zelo dobro ponudbo, ki se jo splača izkoristiti, če želimo delati nemoteno in brezskrbno.