September 1, 2021

Učinkovita in elegantna zaščita pred soncem

V stanovanje se po navadi zatečemo pred dežjem in mrazom, a v poletnem času je prav tako dobrodošlo zatočišče pred močnimi sončnimi žarki in visokimi temperaturi. Če pa želimo ob lepem vremenu vseeno uživati na svežem zraku, moramo poiskati drugačno zaščito. To so zunanja senčila, med katerimi najdemo izredno posrečene in elegantne izvedbe.

Pergola je izvrstna izbira za čudovit ambient

Senčila imajo zelo preprosto nalogo, preprečujejo prehod sončnih žarkov do površin, ki jih ščitijo. To delo lahko opravi raznovrstna oprema, a običajno pričakujemo še nekatere druge učinke. Pomembno je to, da se bomo v zavetju senčila dobro počutili, da zanesljivo pokrije dovolj veliko površino in ni v napoto, nenazadnje pa je pomembno tudi to, da oprema v našem bivalnem okolju lepo izgleda. Pergola zadostuje vsem tem zahtevam, še posebej če se odločimo za kakšen model v modernem izgledu, ki ga ima v ponudbi trgovina blinkblink.si

Takšna pergola lahko prepriča s širokim naborom koristnih odlik. Odlično se obnese ob sončnih poletnih dneh, ko na svojem vrtu iščemo prijetno zavetje pred močnimi sončnimi žarki. Pogosto je pergola tudi precej prilagodljiva, morda ima lamele, ki jih je možno odpirati in zapirati oziroma prilagajati glede na to, kakšen učinek bi radi dosegli. S takšno opremo bomo gotovo zadostili vsem potrebam, ki jih imamo pri zasenčevanju svojih zunanjih površin.

Poleg tega je pergola precej prilagodljiva že pri izbiri in izdelavi, pa tudi kasneje, če se odločimo spremeniti njen stil in izgled. Nekatere pergole so izdelane tako, da se zelo lepo kombinirajo z okrasnim rastlinjem, ki nudi čudovit vizualni učinek in tudi nekaj dodatne sence. Nekateri modeli imajo zasteklitev ali kakšne druge posebne elemente. Včasih pergola v celoti zajame površino, ki postane zelo prijetno zatočišče pred vsemi vremenskimi nevšečnostmi. Tu imamo velik potencial, da senčilo dobro izkoristimo pri vseh mogočih aktivnostih na prostem.

pergole

Markiza je enostavna, a lahko prav tako učinkovita

Pergola je lahko zelo posrečen dodatek, a zahteva nekaj prostora in se običajno kar fiksno namesti na svoje mesto. Nekoliko bolj diskretna je markiza, ki se vpne v objekt in se lahko zelo elegantno pospravi v svojo konzolo. To je priljubljena izbira za tiste, ki želijo senčilo postaviti nad balkon ali teraso.

Zelo značilna je markiza za gostinske lokale, v takšnem okolju potrebujemo zanesljivo senčilo, ki ponuja tudi dovolj prilagodljivosti. Na teraso lokala bi vseeno radi spustili prijetne sončne žarke in dovolj svetlobe, medtem ko želimo imeti v primeru vročine na voljo rešitev. Ravno to ponuja markiza, ki običajno omogoča enostavno prilagajanje zasenčitve. 

Markiza se lahko namesti na premično ogrodje

Posebej praktične so za zahtevnejše uporabnike markize na premičnih okvirih. Na eni strani se namesti kaseta, ki je fiksno vpeta v objekt. Na drugi strani se markiza izvleče iz kasete z električnim pogonom, ki ga upravljamo z gumbom ali pa kar z daljinskim upravljalnikom. To je posrečena rešitev povsod, kjer želimo zasenčitev pogosto prilagajati.

Tudi doma lahko takšne opcije dobro izkoristimo. Nenazadnje ne potrebujemo senčil preko celega leta in gotovo je dobro, da jih je možno pospraviti v času, ko niso v uporabi. Kaseta je diskretna in ne moti podobe objekta, lahko jo celo dopolni z lepim estetskim poudarkom. Uporaba pa je povsem enostavna, tako da bo markiza gotovo zanesljivo opravila svoje delo, ko bo prišel čas za to.

Kakovostna senčila na https://www.blinkblink.si/sl/zunanja-sencila/0,3/tende-brustor/ odpirajo različne možnosti pri opremljanju domačega stanovanja ali pa poslovnega objekta. V vsakem primeru bomo dobili pravo rešitev, saj je možno senčila močno prilagoditi vsakemu okolju, včasih pa jih izdelamo celo po naročilu. V mislih moramo imeti le svoje zahteve, s katerimi naslovimo problematično prodiranje močnih sončnih žarkov na naše zunanje površine. 

pergola