August 10, 2021

Se še splača opravljati servis telefonov?

Prenosni telefon nas spremlja na vsakem koraku, to pa pomeni, da se nanj tudi močno zanašamo. Ne le pri klicanju in pošiljanju kratkih sporočil, sodobni telefoni so zmogljive naprave, ki jih uporabljamo za neštete opravke, tako za zabavo kot za službene obveznosti in druge naloge. Pomembno je torej, da imamo pri sebi zanesljivi in brezhibno delujoč telefon. Ponudba na trgu je izjemno dobro razvita in vsakemu uporabniku ponuja pravi model glede na njegove potrebe. Vseeno se lahko pripeti kakšna nesreča ali pa se telefon pokvari, tako da bomo premislili o možnostih, ki jih ponuja servis telefonov

Kaj hitro se lahko zgodi kakšna nezgoda. Ravno zato, ker telefone uporabljamo na vsakem koraku, pride do padcev in udarcev, do odrgnin ter do drugih obremenitev, ki lahko napravo poškodujejo. Poleg tega moramo upoštevati tudi druge grožnje, predvsem vdor vode in delovanje pri visokih temperaturah. Vse to so razmeroma pogoste grožnje, ob katerih telefon verjetno ne bo deloval povsem brezhibno, lahko se pokvari ali pa se pri kakšnih udarcih poškoduje. V takšnem primeru imamo več možnosti. Morda takoj pomislimo na servis telefonov, morda pa se odločimo kar za nakup nove naprave. Dejansko se uporabniki pogosto raje posvetijo nakupu novega mobilnika – tako ali tako jih menjamo kar vsako leto ali na dve leti, tako da se servis ne splača, če ne gre ravno za nov telefon.

Kdaj se odločimo za servis telefonov?

Seveda pa so storitve serviserjev še vedno na voljo vsem, ki želijo svojo napravo popraviti, po tej ponudbi je pravzaprav veliko povpraševanja. Kar dosti je namreč takšnih situacij, ki zahtevajo popravilo telefonov, tudi če imamo kot alternativo na voljo široko zbirko novih mobilnikov po ugodnih cenah.

Kdaj se torej odločimo za servis telefonov? Predvsem je to dobra izbira za tiste, ki imajo novejši telefon. Morda je treba opraviti kakšna popravila, ki jih določajo še garancijski pogoji. Takšna rešitev je zelo praktična in seveda predvsem poceni oziroma brezplačna. Če lahko uveljavljamo garancijo, je servis vsekakor smiselno opraviti.

Tudi v drugih situacijah je pogosto pametneje obiskati servis kot pa trgovca z novimi telefoni. Zelo očitno je to pri kakšnih dražjih telefonih, ki jih ne moremo menjati kar vsako leto. Če takšno napravo poškodujemo, se jo splača enostavno popraviti, kar bo veliko lažja in cenejša rešitev od nakupa novega mobilnika. Tipičen primer je menjava stekla ali ohišja zaradi padcev. Ohišje telefona hitro poči, tudi zaslon je izpostavljen takšnim poškodbam ali pa se opraska pri prenašanju v žepu. To so pogoste težave, ki jih servis telefonov hitro odpravi. Tudi cena ne bo posebej visoka, če je treba le zamenjati ohišje ali zaslon, tako da je servis veliko bolj pametna izbira.

Servis telefonov hitro opravi s kakšnimi manjšimi poškodbami

A pozor, tudi pri servisiranju imamo lahko različne izkušnje. Tudi tu je namreč ponudba precej pestra, najti moramo pravega serviserja.

Pravi serviser za servis telefonov

V nekaterih primerih bomo imeli dokaj enostavno nalogo pri iskanju serviserja. To velja v primeru, da iščemo serviserja za svojo znamko, če želimo uveljavljati garancijo. Tako pride v poštev recimo Samsung servis Ljubljana, ki opravlja takšna popravila. Najdemo lokalni servis za svojo znamko, pri teh serviserjih pričakujemo ustrezne storitve glede na garancijske pogoje. Poleg tega je pooblaščeni serviser običajno tudi dobro povezan s proizvajalci in dobavitelji, tako da lahko hitro dobimo potrebne nadomestne dele ali pa se naprava pošlje na popravilo v tujino. Včasih dobimo celo nov telefon. Samsung servis Ljubljana je za mnoge uporabnike prava rešitev, saj je ta znamka pri nas zelo priljubljena, Ljubljanski serviserji pa so enostavno dostopni.

Ni pa to edina možnost, saj servis telefonov opravljajo tudi drugi ponudniki, ki so včasih še boljša izbira. Tudi kakšni neodvisni serviserji lahko delo zelo dobro opravijo, so tudi cenejši in bolj odzivni. Če telefon ni več v garanciji oziroma če želimo opraviti kakšna popravila, ki niso v garancijskih pogojih, se splača pogosto obiskati kar tak servis.

Kaj ponuja servis telefonov?

Tako lahko izkoristimo široko ponudbo storitev, ne le tistih, ki jih lahko uveljavljamo z garancijo. Popravilo telefonov lahko reši marsikatero težavo, predvsem pa dobimo zelo široko ponudbo osnovnih posegov, ki naslavljajo najpogostejše poškodbe in okvare. 

Pri praktično vsakem serviserju je recimo na voljo menjava stekla, to je med pogostejšimi opravili. Steklo je precej izpostavljeno poškodbam zaradi padcev in udarcev, poleg tega gre za ključno komponento telefona. Napravo lahko uporabljamo tudi s počenim ohišjem ali z drugimi poškodbami, ne moremo pa pričakovati, da bo dobro delovala, če ima močno poškodovan zaslon. Seveda je pametno popraviti oziroma zamenjati tudi ohišje. Tako bomo kar najbolje poskrbeli za svojo napravo, sploh zato, ker so ti postopki precej enostavni in poceni.

V svoji ponudbi servis telefonov morda predstavlja tudi zaščitno opremo

Serviserji se nekoliko razlikujejo v ponudbi storitev. Pričakujemo lahko precej širok nabor možnosti, predvsem osnovna popravila, a tudi naprednejše storitve. Poleg tega ima servis telefonov lahko ponudbo dodatne opreme, ki jo kupimo na istem mestu, predvsem so to dodatki za zaščito naprave pred udarci.