November 15, 2021

Recite umazaniji zbogom!

Zmazano okolje ni prijetno niti za bivanje niti za delo, zato se splača vedno skrbeti za popolno čistočo. 

Doma lahko kar sami opravimo z večino nalog, ki jih imamo pri čiščenju in pospravljanju, nekoliko težje pa je to na delovnem mestu, kjer imamo dovolj dela že z drugimi obveznostmi in se ne moremo posvečati še čiščenju. 

Imamo pa pri tem na voljo druge rešitve, ki so lahko še veliko bolj elegantne. Predvsem so to storitve čistilnih servisov, ki ponujajo odlično ponudbo za poslovne naročnike.

Čistilni servisi v Ljubljani

Največ ponudbe bo za čiščenje v Ljubljani, saj je to mesto, kjer se zbira največ podjetij in podjetnikov, tako je tu tudi največ poslovnih prostorov, ki jih čisti čistilni servis. 

Ljubljana zato predstavlja atraktivno ponudbo, ki odgovarja na vse potrebe naročnikov. Če iščemo profesionalno čiščenje, bomo gotovo dobili pravi odgovor.

Največ sreče ponuja za čistilni servis Ljubljana tudi s tega vidika, da je ponudba enostavno dostopna, cene pa so zelo konkurenčne. 

Hitro lahko najdemo pravi paket storitev in primerjamo ponudbo različnih izvajalcev. Dobili bomo dobre cene in prilagodljive rešitve za vse potrebe. To ponudbo se splača izkoristiti, saj bomo prišli do brezhibnih prostorov povsem brez truda. 

čistilni-servis

Za poslovne naročnike je gotovo najboljša rešitev čistilni servis, Ljubljana ima ponudbo za vsakogar in lahko ponudi odlično opravljeno delo v vsaki situaciji.

Profesionalno čiščenje se opravlja v različnih okoljih. Najbolj značilen primer so pisarne, a to še zdaleč ni vse, kar ponuja za čistilni servis. 

Delo se lahko opravlja tudi v kakšnih drugih poslovnih prostorih, nenazadnje tudi v trgovinah in podobnih poslovalnicah. 

Seveda pa se čistijo tudi šole in podobne ustanove, hoteli, pravzaprav vsi prostori, kjer opravljamo kakšno dejavnost, ob kateri ne moremo sami skrbeti še za čistočo prostorov. 

Tako ima za čistilni servis Ljubljana veliko priložnosti, pa tudi veliko ponudbe. Gotovo bo moč najti celo takšne ponudnike, ki se lahko prilagodijo raznovrstnim naročnikom, tudi domačim.

Čistilni servis opravlja tudi čiščenje na domu

Doma se radi kar sami lotimo čiščenja, sploh če gre za redno čiščenje in vzdrževanje splošnega higienskega standarda. To so enostavna in hitra opravila, ki jih opravimo kar sproti ali pa vsaj enkrat tedensko. 

Občasno pa se vseeno srečamo tudi z večjimi izzivi ali pa imamo v mislih kakšno generalno čiščenje. Takrat se lahko odločimo za profesionalno čiščenje na domu, kar ponujajo ugledni čistilni servisi. 

Čistilni servis Nubes ponuja tudi čiščenje na domu oziroma globinsko čiščenje sedežne garniture.

Ponudba je zelo prilagodljiva in se odlično ujame s potrebami večine domačih naročnikov. V stanovanjih opravljamo večinoma kakšna zahtevnejša čiščenja, recimo generalno čiščenje po obnovi ali prenovi, takšno čiščenje je potrebno tudi pred vselitvijo in pri drugih večjih spremembah. 

Priporoča se generalno čiščenje na domu opraviti vsaj enkrat ali dvakrat na leto, da vzdržujemo čistočo in dobrobit svojega stanovanja, tako da lahko tudi pogosteje izkoristimo storitve profesionalnih ponudnikov.

Čistilni servis bo čiščenje na domu opravil tudi v primeru, da želimo dobro očistiti kakšno oblazinjeno pohištvo, mehke talne obloge, tudi postelje oziroma ležišča in podobno opremo. 

Pri tem gre za globinsko čiščenje, ki ima izvrstne rezultate. Tudi o tem se splača premisliti, če se odločamo za čiščenje na domu.

Dodatna ponudba za čiščenje na domu

Včasih najdemo pri čistilnih servisih še bogato dodatno ponudbo, ki jo lahko izkoristimo za čist in urejen dom. 

Čiščenje na domu se recimo kombinira z likanjem in pospravljanjem perila, lahko gre tudi za splošno pospravljanje stanovanja ali kakšne druge podobne naloge. 

Nekateri čistilni servisi opravljajo delo tudi na prostem in se lotijo čiščenja zunanjih površin. Pri tem so posebej dobrodošle ponudbe za pranje fasade, prav tako je pogosto veliko dela s čiščenjem oken oziroma s čiščenjem stekla nasploh.

Za čiščenje stekel se splača izbrati dober čistilni servis

Mislili bi si, da čiščenje oken doma ne bo problem. A steklo je lahko poseben izziv, ki se izkaže za veliko nevšečnost. 

Tudi pri temeljitem čiščenju se namreč še poznajo sledi, ki jih ne moremo enostavno odpraviti. Dober rezultat lahko dosežemo z napredno opremo, a ta je draga in nerodna, težko upravičimo nakup, če se le občasno lotevamo temeljitega čiščenja stekel. 

Dobro alternativo tako predstavljajo storitve profesionalnih čistilnih servisov, ki nam priskočijo na pomoč tudi pri takšnih nalogah.

Nubes opravlja čiščenje stekel v različnih okoljih, v to kategorijo pa spada tudi čiščenje drugih svetlečih površin, na katerih se poznajo odtisi in lise. 

To je lahko zahtevno delo, ki ga strokovnjaki opravijo s pomočjo napredne opreme in prilagojenih čistilnih sredstev, seveda pa se izkažejo tudi izkušnje izvajalca, zato gotovo pride najbolj v poštev dober čistilni servis. 

Brez težav opravijo vsako nalogo pri čiščenju stekel, najbolj značilna naloga je čiščenje oken.

Tudi čiščenje oken je lahko velik izziv

Včasih čiščenje stekel opravimo kar sami, sploh če lahko te površine enostavno dosežemo. Če pa gre za okna na večji stavbi, bo to poseben izziv, ki ga sami ne moremo opraviti. 

Ponekod se oken sploh ne da odpreti in moramo čiščenje stekel opraviti z zunanje strani. Takšna opravila seveda prepustimo strokovnjakom, ki se na svoje delo spoznajo in imajo tudi ustrezno opremo. 

ciscenje-steklenih-povrsin

Ne le, da v tem primeru pričakujemo brezhibno čistočo stekel, pričakujemo tudi to, da bo delo opravljeno hitro in brez večjih težav. Vse to so odlike dobrega čistilnega servisa, ki ga lahko izberemo za takšne naloge.

Moramo pa najti ponudnika, ki se ukvarja s takšnimi storitvami. Čiščenje zunanjih površin namreč ni vedno v ponudbi, sploh če gre za kakšne večje izzive, kot je čiščenje oken ali nasploh čiščenje fasad.

Kako poteka pranje fasade?

Čiščenje oken, ki se jih ne da odpreti, je pravzaprav ekvivalentno pranju fasade. Opravlja se z zunanje strani in običajno vključuje kar celo površino, nenazadnje imamo ponekod tudi steklene fasade, ki so priljubljene na kakšnih poslovnih zgradbah. 

To je poseben izziv, ki pri čiščenju kliče po profesionalni izvedbi.

Steklene fasade hitro pokažejo sledi raznih vsiljivcev, umazanija je zelo opazna in kvari izgled materiala. 

Zato je pametno pranje fasade opravljati redno, pri čemer je v uteho vsaj to, da lahko steklo včasih kar na hitro operemo, če imamo pri roki visokotlačni čistilnik ali kakšno podobno opremo. S tem opravimo osnovno čiščenje in dosežemo zadovoljive rezultate. 

Za temeljito pranje fasade pa seveda izberemo strokovnjaka, ki delo opravi bolje. Izvedba bo verjetno podobna, saj tudi vključuje osnovno pranje, nato pa se mojstri posvetijo temeljitejšemu čiščenju stekla s prilagojeno opremo in sredstvi.

Tudi pri drugih fasadah čiščenja ne smemo zanemarjati, pravzaprav je pri teh prisotno še večje tveganje, da se bodo pojavile kakšne posledice prodiranja umazanije v material. 

Steklo je zelo odporno in ne reagira ob raznih madežih, drugače je pri ometu, ki je dovzeten za vdor vode, razvoj plesni in za druge učinke, ki se pokažejo predvsem na starih objektih. 

Fasada lahko začne odpadati, pride tudi do poškodb na samem objektu. Tako je pranje fasade pomembno opravilo, ki ga je treba opravljati sproti. 

Bo pa morda večji izziv, saj imamo opravka z nepredvidljivimi materiali, ki jih ni enostavno čistiti. Čistilni servisi imajo za pranje fasade posebej oblikovane pristope, ki ponujajo dober rezultat z uporabo prilagojene opreme in sredstev prav za ta namen. 

Za pranje fasade se torej vsekakor splača izbrati dober čistilni servis, ki ima prav na tem področju veliko izkušenj, po možnosti tudi dobre reference.