August 10, 2021

Prodaja stanovanj preko posrednika

Nepremičninski trg odpira mnoge priložnosti tako tistim, ki stanovanje prodajajo, kot seveda kupcem, ki iščejo novo nepremičnino. Poleg tega prodaja stanovanj ni edina možnost, hitro lahko najdemo še več ponudbe za oddajo oziroma najem stanovanja. Tu imamo širok nabor različnih možnosti, ki jih je pametno izkoristiti. Povpraševanja je veliko, ponudbe prav tako. Včasih lahko brez večjih težav najdemo pravo rešitev, sploh najem stanovanja lahko precej preprosto opravimo. Drugače je pri tistih, ki stanovanje oddajajo ali prodajajo – ti bodo morali opraviti kar nekaj obveznosti in se lahko zapletejo tudi v kakšne težave.

Zato je vedno priporočljivo, da pri prodaji stanovanja sodelujemo z izkušenim nepremičninskim posrednikom. Ta namreč lahko prevzame veliko dela, predvsem tista kritična opravila, ki jih nikakor ne smemo zanemariti. Poleg tega lahko strokovnjaki opozorijo na nekatere pasti, ki jih prinaša prodaja stanovanj. Spretno se lahko izognemo težavam in dobimo pravega kupca, za svoje stanovanje pa tudi iztržimo kar najvišjo vsoto. Na ta način se vsekakor poplača tudi izbira za profesionalno nepremičninsko agencijo, saj bomo deležni bistveno boljše izkušnje in bomo pri prodaji tudi več zaslužili.

Nepremičninska agencija lahko pomaga tudi pri drugih postopkih na nepremičninskem trgu. Pomaga nam najti stanovanje za nakup, lahko tudi za najem. Prav tako pomaga tistim, ki stanovanja oddajajo, da lahko to opravljajo kar se da elegantno in brez težav. Ker nam nepremičninski trg ponuja atraktivne priložnosti, se splača to ponudbo tudi izkoristiti. Še posebej velik potencial ima Ljubljana, kjer je veliko povpraševanja po takšnih in drugačnih nepremičninah.

Prodaja stanovanj v Ljubljani

Pogosto je za stanovanje Ljubljana kar samoumevna izbira, saj potrebujemo bivališče v prestolnici. V mestu imamo različne točke, ki jih redno obiskujemo. Vsak dan hodimo na delo, morda na študij ali po drugih obveznostih. Prav tako tu urejamo razne druge obveznosti, na voljo so neštete storitve, nakupovalna središča, seveda tudi ponudba za zabavo in prosti čas. Nič čudnega, da je Ljubljana zanimiva za praktično vsakogar, ki želi s selitvijo izkoristiti prednosti bolj urejenega okolja. 

Prodaja stanovanj odpira priložnosti tudi za tiste, ki želijo najti svoje sanjsko stanovanje

Posledično je tudi prodaja stanovanj v Ljubljani bolj razvita in ponuja dobre priložnosti tistim, ki se želijo preseliti v mesto. Hkrati to seveda pomeni, a bodo imeli več priložnosti tudi prodajalci stanovanj. Z dobrim stanovanjem lahko ponudimo zelo atraktivno opcijo kupcem, ki bodo za stanovanje pripravljeni odšteti tudi več denarja. Upoštevamo seveda razne faktorje, ki vplivajo na ceno in na mikavnost nepremičnine. Predvsem je pomembna lokacija, nato velikost stanovanja. Kupec se bo gotovo pozanimal o starosti in stanju stanovanja, o opremi in priključkih ter o vseh drugih detajlih, ki pridejo v poštev. Pri tem lahko pomaga nepremičninska agencija, ki pripravi celoten pregled pred nakupom ali prodajo.

Pogosto se torej izkaže, da je najboljša rešitev prav prodaja stanovanj, Ljubljana pa ponuja še druge možnosti, ki so včasih bolj atraktivne – to je recimo tudi oddaja v najem.

Prodaja stanovanj ali oddaja v najem?

Pred vprašanje, ali je bolje stanovanje prodati ali oddajati v najem, so postavljeni številni lastniki nepremičnin. Vsak, ki ima prazno stanovanje, ki ga ne potrebuje, bo želel svojo nepremičnino dobro izkoristiti. Včasih najboljšo rešitev predstavlja prodaja stanovanj, včasih pa ponuja boljšo možnost najem.

Predvsem ima za stanovanja Ljubljana najem ugoden za tiste, ki iščejo nižje cene. Tako lahko uspešno oddamo tudi kakšna manjša in starejša stanovanja, ki so ugodna za najemnike. Spet pridejo seveda v poštev vsi tisti premisleki, ki jih vključuje tudi prodaja stanovanj, torej moramo stanovanje dobro pripraviti tudi na najem. Z vidika lastnika bo zanimiv tudi izračun pričakovanih dohodkov, z najemnino lahko zaslužimo več kot s prodajo, hkrati stanovanje obdržimo v lasti. Seveda s prodajo dobimo celoten znesek takoj, z najemom pač ne. Prav tako bo za stanovanja Ljubljana najem približala tistim, ki iščejo predvsem ugodne cene, a to še ne pomeni, da ni možno veliko zaslužiti. Omeniti pa gre še to, da oddajanje v najem zahteva dosti več dela in še vedno generira nekatere stroške.

Ali bo boljša prodaja ali oddaja stanovanj?

Prodaja stanovanj je lahko čisto enostavna

V primerjavi z oddajanjem v najem je prodaja stanovanj lahko precej bolj enostavna, predvsem s tega vidika, da je treba opraviti le en postopek, nato dobimo denar in s stanovanjem seveda nimamo več dela. Ker je za stanovanje Ljubljana zelo atraktivna, verjetno ne bo veliko dela z iskanjem kupca, prav tako bo možno veliko iztržiti. Največji problem je reševanje pravnih obveznosti in preverjanje kupcev, prepričati se moramo, da bo možno celoten postopek res opraviti brez težav.

Ravno zato, ker je tu tako priljubljena prodaja stanovanj, Ljubljana ponuja tudi dobre rešitve za takšne zagate. Tu delujejo izkušene nepremičninske agencije, ki pomagajo pri izvedbi takšnih postopkov. To ponudbo se splača izkoristiti, če želimo kar se da elegantno opraviti s prodajo stanovanja. Večino dela bodo prevzeli posredniki, ki so dobro pripravljeni na vse mogoče izzive. Tako je lahko tudi prodaja stanovanj zelo enostavna in z njo praktično ne bomo imeli dela, kar je za vse vpletene skupni cilj.