September 1, 2021

Največji užitek je plavati v čistem in urejenem bazenu

Bazen je izredno priljubljen dodatek za dom. Ponuja nam ogromno novih možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v poletnih mesecih, pravzaprav pa se lahko v vodi tudi le namakamo in malo hladimo ob visokih temperaturah. V vsakem primeru pa bomo najbolj uživali v čistem in urejenem bazenu, za kar smo odgovorni sami. Za čistočo skrbimo na različne načine – najprej moramo zagotoviti čisto vodo, nato pa uporabljamo tudi razne filtrirne sisteme, ki prevzamejo pomembno nalogo pri teh opravkih. Nato odstranjujemo listje in druge tujke, ki lahko zaidejo na površino vode. Očistiti pa moramo tudi sam bazen in površine, kjer se nabira umazanija. Za to lahko uporabimo sesalec za bazen, kar je praviloma najbolj elegantna rešitev.

Sesalec za bazen nas reši zahtevnega čiščenja

Si predstavljate, da bi morali celoten bazen čistiti kar sami na roke? Morda pride to v poštev pri kakšnih napihljivih bazenih za otroke, a večjih bazenov na ta način ne moremo učinkovito očistiti, ali pa se bomo morali pri tem delu močno naprezati. Zelo dobrodošla je torej oprema za čiščenje bazena, ki nam delo močno olajša in vodi do bistveno boljšega rezultata. Na ta način čistimo tudi večje bazene, sesalec za bazen je naravnost nepogrešljiv na kakšnih kopališčih in v podobnih okoljih, kjer imamo s čiščenjem bazenov veliko dela.

A prav tako lahko dober sesalec za bazen s pridom uporabljamo tudi doma, tako bomo delo opravili najbolj enostavno. Čiščenje bo hitro in učinkovito, ne da bi se morali naprezati. Brez težav vzdržujemo čistočo in visok higienski standard, tudi če imamo večji bazen. Dober sesalec za bazen ponuja razne funkcije, ki se izkažejo za nadvse koristne tudi v domačem okolju. Vsekakor se splača pobrskati po tej ponudbi in najti modele, ki se bodo pri tovrstnem delu posebej dobro obnesli. Morda si privoščimo tudi kak napreden sesalec za bazen, ki nas bo še dodatno navdušil z brezhibnim delovanjem.

robotski sesalec za bazen

Enostavnejša rešitev je robot za bazene

Težko si predstavljamo boljšo rešitev kot to, da čiščenje preprosto prepustimo robotu. Tako sami sploh ne bomo imeli dela z bazenom, posvetimo se lahko sprostitvi in počitku, nato pa uživamo v povsem čisti vodi. To je velika prednost, ki jo ima sodobna tehnologija na tem področju. Pričakujemo lahko, da bo robot za bazene ponudil odličen učinek in nas močno olajšal pri vzdrževanju čistoče domačega bazena.

Čeprav gre za dokaj napredno opremo, je robot za bazene povsem primeren za domačo uporabo. Nekateri modeli so cenejši in enostavnejši, posebej prilagojeni za takšne uporabnike. Ustrezajo različnim vrstam bazenov, seveda pa moramo izbrati robota, ki bo najboljši za naše potrebe. Tu ocenimo svoje potrebe glede na vrsto in velikost bazena, glede na materiale in tudi glede na obremenitve pri čiščenju. Roboti imajo različne zmogljivosti in se dobro obnesejo le, če ustrezajo zahtevam pri čiščenju dotičnega bazena. Zato je še toliko bolj dobrodošla široka ponudba na trgovina.dinotecservis.si, ki predstavlja širok nabor izdelkov v različnih segmentih. 

Ti roboti se uvrščajo v različne kategorije in odgovarjajo različnim uporabnikom. Seveda se med posameznimi modeli pojavljajo razlike, na voljo pa imamo tudi različne tipe naprav, ki jih uporabljamo pri vzdrževanju čistoče v domačem bazenu. Ni nujno, da bo najboljša izbira robot za bazene, morda potrebujemo kakšno drugo napravo, ki lahko bolje opravi to delo. V široki ponudbi uglednih trgovcev najdemo raznovrstne možnosti, s katerimi bomo vedno dobro pripravljeni na delo, ki nas čaka pri vzdrževanju bazena. Premišljeno se moramo odločiti za napravo, ki najbolje odgovarja našim potrebam, hkrati pa je treba v ponudbi izbrskati pravo priložnost za ugoden nakup. 

Ker lahko preletimo ponudbo na spletu, imamo na enem mestu zbrano celo zbirko kakovostnih robotov, ki pomagajo pri čiščenju bazena. Gotovo bomo prišli na svoj račun, če potrebujemo kakovostno napravo, s katero bomo pripravljeni na zahtevno delo, prav tako je možno dobiti kakšne cenejše modele za tiste, ki pri delu niso tako zahtevni.

Kaj ponuja robot za čiščenje bazena?

Verjetno si že v izhodišču lahko dokaj dobro predstavljamo, kaj ponuja robot za čiščenje bazena in kakšno funkcijo opravlja. To so robotske naprave, ki se uporabljajo za čiščenje bazenskih površin. So precej vsestranski, seveda pa se dobro obnesejo le v okolju, za katerega so posebej prilagojeni. Narejeni so tako, da čistijo tla in stene bazena, to so tiste površine, ki jih sami težje očistimo in jih ne moremo redno vzdrževati. Tak robot je torej izredno koristen povsod, kjer imamo bazen, tudi če gre za kakšne manjše bazene. 

V praksi je uporaba takšnega robota povsem enostavna, saj napravo zgolj spustimo v bazen in ji pustimo, da opravi svoje delo. Različni modeli imajo različne funkcije in lahko nekoliko drugače delujejo, načeloma pa robot za čiščenje bazena pri svojem delu ne potrebuje kakšne posebne pomoči uporabnika. Prepričati se moramo le, da je robot zmožen obdelati celoten bazen v doglednem času. Za večje bazene bomo seveda potrebovali zmogljivejše naprave, ni pa nujno, da bo najbolj napreden robot za čiščenje bazena vedno najboljša izbira.

Funkcionalnosti robota za čiščenje bazena

Kar zanimivo je pobrskati po rešitvah, ki jih na področju čiščenja bazenov ponuja sodobna tehnologija. Tu imamo na voljo zelo zanimive možnosti, ki bodo prepričale z različnimi odlikami. Predvsem računamo na to, da bomo lahko dobili napravo, ki dobro opravi svojo osnovno nalogo, hkrati pa ponudi še kakšne dodatne funkcije. Takšni roboti se pogosto uporabljajo recimo za filtriranje vode, lahko pomagajo tudi pri odstranjevanju naplavljenih vsiljivcev na vodni površini ali pa imajo druge funkcije, ki se jih splača odkriti. Tak pomočnik je v domačem bazenu torej zelo vsestranski in hitro bomo dosegli odlične rezultate, ki nam nudijo še večji užitek pri plavanju v čisti vodi in urejenem bazenu.

Kako deluje vodni sesalec za bazen?

Robotski sesalci so zelo dovršeni in posebej prilagojeni za svojo osnovno nalogo, torej za čiščenje dna in sten bazena. Seveda so dobro pripravljeni na delovanje pod vodo, zato ni bojazni, da bi prišlo do kakšnih nezgod, ki niso redke pri uporabi električnih naprav v vodi. Gotovo bo imel vodni sesalec za bazen vodotesno ohišje, v katerega voda ne more prodreti, pa tudi dodatno zaščito v primeru kakšnih poškodb. Tudi v primer, da voda prodre do elektronskih komponent naprave, ne bo prišlo do električnega šoka, saj so to nizkonapetostni sistemi, ki zagotavljajo popolno varnost.

Tako smo torej lahko povsem brezskrbni, ko vodni sesalec za bazen postavimo na dno bazena in mu naročimo, naj opravi čiščenje. Naprava je računalniško nadzorovana in ima pameten navigacijski sistem, ki skrbi za upravljanje preko površine. Obdela lahko celotno dno bazena in učinkovito očisti tudi stene. V teh funkcijah se modeli sesalcev za bazen sicer lahko nekoliko razlikujejo, a vedno pričakujemo, da bodo samostojno in celovito opravili s čiščenjem našega bazena.

Za samo čiščenje običajno poskrbijo valjčki, ki zelo dobro odstranjujejo nabrano umazanijo na površini materiala. Pod vodo je čiščenje lahko presenetljivo zahtevno, zato bomo še posebej cenili napredne rešitve, ki jih predstavlja vodni sesalec za bazen. 

Napreden vodni sesalec za bazen

Za profesionalne uporabnike so na voljo napredni robotski sesalci, ki bodo svoje delo še toliko bolje opravili. Te naprave so posebej prilagojene uporabi na kopališčih, v hotelih, v kakšnih športnih dvoranah, zdraviliščih in povsod tam, kjer se redno ukvarjamo s čiščenjem večjih bazenov. Da bomo pri tem zadovoljni, potrebujemo zmogljivo in učinkovito napravo. Ciljamo na to, da je vodni sesalec za bazen tudi enostaven za uporabo oziroma da ga ni treba stalno nadzorovati, ko opravlja čiščenje. Te modele lahko po navadi nadzorujemo in upravljamo kar na daljavo, če želimo prilagoditi njihovo samodejno delovanje ali pa preveriti, kako poteka čiščenje.

Seveda so takšni sesalci dražji, a so tudi veliko bolj prepričljivi pri svojem delu. Ponujajo nam napredne funkcije, s katerimi bomo dobro pripravljeni na izzive, ki se pojavljajo pri čiščenju večjih bazenov. Lahko pa včasih najdemo tudi kakšne dobre alternative in opravimo čiščenje bazena prav tako učinkovito.

robotski sesalec

Sesanje bazena lahko opravimo tudi na druge načine

Predvsem v manjših domačih bazenih težko upravičimo nakup opreme, ki nas že pri vstopnih modelih stane vsaj kakšnih tisoč evrov. Ti roboti vsekakor opravijo sesanje bazena hitro in učinkovito, a ne naredijo takšne razlike, da bi upravičili stroške. Zato so nam bolj zanimive kakšne cenejše alternative.

Ena možnost je seveda ta, da bazen čistimo z ročnim orodjem. V tem primeru sesanje bazena nadomestimo z ročnim čiščenjem, ki je lahko hitrejše in enostavnejše, predvsem v manjših bazenih, v katerih lahko z ustreznimi pripomočki brez težav dosežemo vsak kotiček površine. Seveda bomo morali v čiščenje vložiti nekaj več časa in truda, a dosežemo lahko dobre rezultate in prihranimo veliko denarja.

Poleg tega lahko sesanje bazena opravimo s kakšnimi enostavnejšimi sesalniki. Le to pazimo, da je naprava res prilagojena za čiščenje bazena. Z običajnim sesalcem za gospodinjstvo nikakor ne moremo pričakovati dobrega učinka, pravzaprav je takšno početje lahko izredno nevarno. So pa na voljo enostavni in poceni sesalci prav za sesanje bazena. To niso pametne robotske naprave, a vseeno lahko močno pomagajo pri čiščenju bazena. Sploh pri domačih bazenih, ki jih občasno čistimo tudi na roke, je takšna pomoč izredno dobrodošla in se odlično izkaže.

Tako lahko sesanje bazena opravimo precej učinkovito. Ne potrebujemo vedno zelo napredne opreme, čeprav je ta seveda zelo prepričljiva.