September 1, 2021

Najlepši del Slovenije je … Soča!

Kam se najpogosteje odpravljajo turisti, ki obiščejo Slovenijo? Med najbolj priljubljene destinacije se uvrščata postojnska jama in blejsko jezero, praktično vsi obiskovalci pa se ustavijo tudi v Ljubljani in občudujejo tamkajšnji grad.

A to so top atrakcije le zato, ker turisti ne vedo, kaj vse še ponuja Slovenija zunaj glavnih turističnih točk. Še marsikaj zanimivega lahko izkusimo, če se podamo na izlet v manj obiskane kotičke države.

Najlepši ambient nas gotovo čaka v Posočju, kjer bomo občudovali reko Sočo, hkrati pa uživali tudi ob mnogih aktivnostih, ki jih tam ponujajo uveljavljene turistične agencije.

Posočje ni le Soča, splača se obiskati tudi tolminska korita!

Soška dolina ni le dolina, v kateri bi preživeli nekaj časa ob občudovanju smaragdne reke, ki povezuje tri glavne centre zgornjega Posočja. Hitro bomo odkrili še mnoge druge atrakcije, ki jih je vredno obiskati. To so recimo tolminska korita, bolje rečeno korita Tolminke. Sotočje te reke z reko Sočo je priljubljena izletniška točka in prizorišče svetovno znanih prireditev, poleti je tam ogromno dogajanja. Če pa sledimo Tolminki po toku navzgor, dosežemo tudi tolminska korita, ki so še veliko bolj atraktivna.

To je namreč globoka soteska, skozi katero se prebija živahna reka. Obisk tolminskih korit lahko opravimo v lastni režiji in se sprehodimo po urejenih poteh, ki nudijo dostop do različnih kotičkov v soteski. Prečkali bomo tudi most, ki je že skoraj adrenalinski!

Tolminska korita so priljubljena turistična atrakcija, ki vodi v neokrnjeno naravo in predstavi posebno podobo tega okolja. Posočje pa skriva še mnogo takšnih kotičkov, ki se jih splača obiskati ali videti vsaj od daleč.

Poleg tega je to tudi atraktivna destinacija za ljubitelje adrenalinskih doživetij – ravno to je pogosto glavni povod za obisk tega kotička Slovenije, tolminska korita in druge naravne znamenitosti si ogledamo v prostem času, svoj urnik pa zapolnimo z nepozabnimi adrenalinskimi aktivnostmi. Te imajo v ponudbi lokalne turistične in športne agencije, ki takoj prepričajo z odlično ponudbo.

Rafting v čudoviti okolici reke Soče

Rafting v čudoviti okolici reke Soče

Kaj nudi agencija Maya?

Ponudba adrenalinskih aktivnosti in drugih doživetij v Posočju je izjemno široka, na vsakem koraku najdemo ponudnike, ki izvajajo recimo rafting in druge podvige. Težje pa najdemo agencijo s celovito ponudbo, ki lahko pripravi atraktiven načrt za vsakega obiskovalca.

Agencija Maya s široko ponudbo pokriva interese vseh ljubiteljev aktivnosti v naravi, odgovarja pa tudi na potrebe tistih, ki pridejo v Posočje z drugimi nameni. 

Osrčje ponudbe agencije Maya je vsekakor zbirka zanimivih športnih in adrenalinskih aktivnosti. Izkušeni vodniki opravljajo skupinske spuste v raftih, kar je izredno priljubljena atrakcija. Posebnost ponudbe te agencije so vodene odprave skozi soteske, ki postavljajo razne naravne prepreke, ki jih premagujemo s plezanjem, spuščanjem, skakanjem in plavanjem. Soteskanje je dober način odkrivanja skritih kotičkov neokrnjene narave.

A prav tako lahko marsikaj novega doživimo ob spustu s kajakom ali celo ob izletu na konjih, saj Maya nudi tudi jahanje ob Soči. Na Maya.si najdemo še široko ponudbo drugih adrenalinskih aktivnosti.

soteskanje

Soteskanje na reki Soči

Maya nudi tudi kampiranje ob Soči

Maya upravlja s kampom in gostiščem Labrca, ki je priljubljena točka za nastanitev in druženje. To je pravi športno-rekreacijski center na ravnici tik ob reki Soči, v neposredni bližini Tolmina na drugem bregu. 

Urejena infrastruktura omogoča agenciji pripravo zelo celovitih programov oddiha v Posočju. Ena izmed najbolj zanimivih storitev so celovite aktivne počitnice, pri katerih agenciji v celoti prepustimo načrtovanje in urejanje vseh podrobnosti.

Sami se tako povsem sprostimo in uživamo ob atrakcijah, ki jih ponuja Posočje. Takšne storitve so kot nalašč za kakšne družinske oddihe, izredno posrečen pa je tudi teambuilding na ta način.

Seveda je ponudba agencije Maya na voljo vsakomur, ki se mudi v okolici Tolmina. Takšne možnosti se splača izkoristiti, pa naj gre za ponudbo celih počitnic ali pa le za kakšne posamezne aktivnosti. Hitro bomo našli kaj zase, saj je ponudba res široka in zajema marsikaj zanimivega.

Že poznate mini rafting?

Zanimiva atrakcija za tiste, ki bi radi doživeli kaj novega, je mini rafting. To je spust z raftom, ki pa izgleda precej drugače od skupinskih spustov z vodnikom. Mini raft je namreč manjši čoln, ki lahko sprejme dve ali tri osebe. Ni torej prostora za celo skupino, tako da se ne bomo gnetli, uživali bomo v dobri družbi in posebni intimi.

Predvsem pa je pomembno to, da v čolnu ni prostora niti za vodnika, tako da bomo morali sami poprijeti za veslo! A brez skrbi, izkušen vodnik nas spremlja v kajaku in nas vodi po mirnem delu reke. Takšna dogodivščina poskrbi za nepozabne spomine v dvoje ali v manjših skupinah.

Mini rafting se izvaja na mirnem odseku reke Soče, ki vodi naravnost do Tolmina. Reka se tu nekoliko razširi in umiri, tako da se lahko brez skrbi sami preizkusimo v veslanju. Podroben program je predstavljen na https://www.maya.si/sportni-turizem/mini-rafting/, kjer najdemo tudi druge možnosti za mini rafting.

Mini rafting kot celodnevno doživetje

Če bi želeli ob zanimivih aktivnostih na reki Soči preživeti nekaj več časa, lahko rafting vključimo tudi v daljši program, ki je nekoliko bolj razgiban. Ta ponudba pri agenciji Maya vključuje spust od Kobarida do Tolmina, vmes pa je obilo priložnosti za postanke, za druženje in zabavne igre, tudi za kakšne športne preizkušnje ali zgolj sprostitev ob reki.

Nekaj časa se bo našlo celo za piknik na idilični lokaciji ob Soči! Takšno doživetje je izredno atraktivno za vsakogar, ki želi res sproščeno zaužiti tisto, s čimer Posočje privabi največ obiskovalcev – kombinacijo čudovitega naravnega ambienta, edinstvene reke Soče in zanimivih adrenalinskih aktivnosti, ki nas vodijo skozi dolino.