September 1, 2021

Z lesenimi izdelki vaš dom izgleda čudpvito!

V bivalnih prostorih radi uporabljamo lesene izdelke, ki naredijo čudovit ambient. So seveda tudi uporabni in priročni. Še posebej zadovoljni bomo s kakšno večjo opremo, med to se uvršča tudi zunanje pohištvo. 

Na vrt lahko postavimo razne lesene strukture, ki zelo popestrijo naše bivalno okolje in ponudijo nove možnosti za preživljanje prostega časa tako poleti kot pozimi. 

Takšni izdelki imajo celo vrsto pozitivnih učinkov, tako da se jih gotovo splača spoznati.

Čudovit dodatek so lahko paviljoni

Kako popestriti domači vrt? Kakšna posrečena lesena struktura se bo tam gotovo zelo lepo znašla. Običajno gre tudi za uporabne in koristne strukture, ki nam ponudijo dobrodošle nove funkcije. 

Vsekakor bodo tudi paviljoni navdušili s takšnim učinkom, zato ni čudno, da so med najbolj priljubljenimi izbirami za ta namen.

Zanimivi paviljoni so lepa popestritev domačega vrta, saj močno spremenijo že vizualni izgled. Predvsem pa nam dajejo posrečen izgovor, da bomo več časa preživljali na prostem. 

leseni-pavilijoni

Gotovo se bomo z veseljem prepustili sprostitvi v ličnem paviljonu, takšna oprema v vseh letnih časih ponuja prijetno zavetje za prosti čas. Kakovosti paviljoni so dobro pripravljeni na vse mogoče razmere, možno jih je tudi zapreti ali dodatno zaščititi pred neugodnimi dejavniki okolja. 

To velja predvsem za bolj dovršene izdelke, ki jih naročimo pri uglednih mojstrih, ki se ukvarjajo z načrtovanjem in izdelavo takšnih struktur – paviljoni so recimo v ponudbi podjetja Lesarstvo Žaže, ki pripravlja takšne rešitve za domače vrtove in druge površine.

Dodatki za paviljon

Za paviljon lahko dobimo različne dodatke, ki so zelo dobrodošli in odpirajo nove možnosti pri uporabi takšne strukture. 

Predvsem se seveda odločamo za pohištvo, čeprav imajo paviljoni lahko že vgrajene klopi ali kakšno drugo opremo. V takšno okolje se zelo lepo poda komplet usklajenega pohištva, ki se ujema s stilom paviljona. 

Pogosto pa najdemo tudi drugo zunanje pohištvo, ki nam bo tam posebej koristilo.

Zunanje pohištvo iz masivnega lesa

Na prostem ne moremo uporabljati vseh materialov, ki nam sicer ponujajo odlične lastnosti v notranjih prostorih. 

Občutljivejši materiali ne morejo preživeti na udaru raznih vremenskih dejavnikov, zato se odločamo za kakovostne materiale, ki so že po naravi dobro odporni. Nekatere vrste lesa imajo posebej dobre lastnosti, zato se masivno pohištvo včasih lahko uporablja tudi na prostem. 

A po naravi so na neugodne vremenske dejavnike najbolje odporne vrste tropskega lesa, ki se pri nas ne uporabljajo za izdelavo pohištva. Manj ustrezne lesne vrste pa lahko dodatno prilagodimo za takšno vlogo.

Kakovostno leseno pohištvo lahko dobro opravi svojo nalogo pri uporabi na zunanjih površinah. Seveda pa moramo zunanje pohištvo iz masivnega lesa skrbno izdelati, da ustreza zahtevam v takšnem okolju. Izberemo vzdržljive lesene elemente iz kakovostnega lesa. 

pohistvo-iz-masivnega-lesa

Nato se običajno odločimo za dodatno obdelavo, ki ponuja zaščito pred dežjem in snegom, pa tudi pred UV žarki in drugimi škodljivimi dejavniki. Najbolje se obnesejo kakšni posebni laki, lahko pa tudi barve. 

S takšno obdelavo bo masivno pohištvo povsem pripravljeno na uporabo v takšnem okolju.

Tudi masivno pohištvo ima lahko nekatere dodatke

Če želimo les ohraniti v kar se da naravni obliki, mu lahko dodamo zaščito iz drugih materialov oziroma te kose skrbno pospravimo pod streho. 

Pogosto se odločimo za kakšne zaščitne elemente iz aluminija ali drugih vzdržljivih materialov. Seveda pa imamo na voljo tudi razne nadstreške in podobne rešitve, s katerimi bo pohištvo pod streho.

Imamo pa še druge naloge, če se želimo dobro opremiti pri preživljanju prostega časa na zunanjih površinah. Pogosto masivno pohištvo opremimo s kakšnimi dodatki za udobje, to so predvsem sedežne blazine ali kakšne udobne prevleke. 

Leseno pohištvo je lahko dobro zasnovano in povsem primerno za udobno sedenje, a le za kratek čas. Če želimo na svežem zraku posedati po več ur ali pa načrtujemo kakšno pogostitev ali drugo druženje, je pametno masivno pohištvo obogatiti s kakšnimi bolj udobnimi dodatki.

Pohištvo lahko pospravimo v lesene vrtne lope

Da bo vsa oprema vedno pri roki, hkrati pa lepo pospravljena in zaščitena pred neugodnimi dejavniki, jo je treba spraviti na varno. 

Pogosto za to uporabljamo lesene vrtne lope, ki so kot nalašč za pospravljanje vrtnega pohištva in opreme. Veliko je seveda odvisno od tega, za kakšno okolje gre in kakšno delo tam opravljamo. Kar nekaj orodja bomo recimo potrebovali že pri rednem vzdrževanju domače zelenice in okolice hiše. 

Lesene vrtne lope imajo dovolj kapacitete, da lahko vanje pospravimo kosilnico, škarje za živo mejo, kakšne grablje, lopato in razno drugo ročno orodje, pa tudi kakšne večje predmete. Lahko tudi pohištvo, če ga želimo dobro zaščititi ali pa ga pospravimo pred zimo.

Izdelava lesene vrtne lope

Tako imajo lesene vrtne lope zelo vsestransko vlogo. Najdemo posrečene rešitve na tem področju, spet se dobimo dobre ponudbe za izdelavo po naročilu. To so namreč enostavni leseni objekti, ki jih hitro postavimo v praktično vsakem okolju. 

Pravzaprav lahko naročimo že izdelane lesene vrtne lope, ki jih je treba na lokaciji le še sestaviti in postaviti. 

Pri izdelavi lesene vrtne lope si lahko privoščimo veliko svobode. Tudi sami se lahko lotimo nekaterih prilagoditev, če smo dovolj vešči dela z lesom. To je nenazadnje prilagodljiv material, ki nam omogoča pripravo posrečenih rešitev. 

Morda imamo kakšno posebno vizijo ali pa specifične potrebe, ki jih naslovimo na ta način. Z oblikovanjem lesene vrtne lope dosežemo tudi čudovite estetske učinke, tako da se ta potencial vsekakor splača izkoristiti. 

Zelo zadovoljni bomo s končnim učinkom, sploh če se odločimo za naročilo pri kakšnem uglednem in izkušenem ponudniku. Verjetno bomo na istem mestu našli tudi ponudbo za izdelavo druge zunanje opreme ali drugih kvalitetnih lesenih izdelkov.

Tudi masivne mize lahko izdelamo po meri

Kakovostna miza je velika pridobitev v vsakem prostoru, pa tudi na zunanjih površinah. Zato takšno pohištvo včasih izdelujemo tudi po meri, kar je zelo atraktivna rešitev za tiste, ki želijo doseči kakšne posebne učinke. 

Nenazadnje imamo proste roke pri oblikovanju in izdelavi masivne mize. Včasih najdemo celo kakšne edinstvene izvedbe, nad katerimi bomo gotovo navdušeni. To je recimo miza iz debla, ki ga le minimalno prilagodimo za takšno vlogo. 

Domiselne rešitve so lahko zelo zanimive, hkrati pa še vedno ponujajo prav vse, kar pričakujemo od masivne mize. 

Končni učinek torej lahko prilagodimo svojim željam in bomo z njim povsem zadovoljni. Spet imamo možnost prilagoditev, les lahko tudi dodatno obdelamo in dobimo zelo atraktivno opremo. 

Ne gre le za grobo oblikovane masivne mize, pohištvo iz masivnega lesa je lahko zelo dovršeno in umetelno oblikovano. Ponuja morda tudi kakšne posebne učinke, recimo prilagodljivo površino, ki jo je možno razširiti.

 Za zunanjo uporabo so zelo posrečene kakšne žar mize ali masivne mize za pogostitev večje skupine pri kakšnih piknikih. Tu imamo spet dosti izbire in se splača pobrskati po ponudbi, premislimo tudi o možnostih izdelave pohištva po meri.

Lesna vrtna garnitura

Posebej posrečeni pa so kompleti vrtnega pohištva. Ti kosi so med seboj lepo usklajeni in imajo čudovito podobo, seveda pa so tudi zelo uporabni. 

Pričakujemo lahko, da bomo s takšno opremo zelo zadovoljni. Predvsem pa imajo vrtne garniture velik potencial pri urejanju domačih zunanjih površin. 

Že z osnovnim kompletom pohištva lahko močno preuredimo izgled in namembnost vrtnih površin, ne da bi sploh prilagodili karkoli drugega. Tako lahko poljubno urejamo okolico svoje hiše in pripravimo prostor za kakšne posebne aktivnosti. 

Zelo dobra ideja je ureditev kotička za druženje in piknike, še posebej če imamo tudi zunanjo kuhinjo ali žar. Potrebujemo le komplet vrtnega pohištva in nekaj dodatne opreme, vse to lahko pospravimo kar v lopo, ko oprema ni v uporabi. 

Na ta način sploh ne posegamo trajno v površino, enostavno lahko opremo namestimo na svoje mesto le takrat, ko jo potrebujemo.

Lesene vrtne hiške pri ureditvi domačih površin

Vsestranske lesene vrtne hiške so v takšnem okolju naravnost nepogrešljive. Omogočajo nam namreč enostavno pospravljanje opreme, lahko pa imajo tudi kakšne bolj vidne naloge. 

Veliko je odvisno od tega, kakšne strukture imamo postavljene na vrtu. Nekatere hiške so pravzaprav vrtne lope in služijo le za shranjevanje vrtne opreme. Prave vrtne hiške pa imajo lahko še mnoge druge funkcije, ki jih bomo s pridom izkoristili. 

lesene-vrtne-hiske

Povsem enostavni objekti so lahko izredno uporabni. Tako recimo postavimo leseno konstrukcijo z zanesljivo kritino in že imamo hiško, ki omogoča raznovrstno preživljanje prostega časa. 

Imamo pokrit prostor za pogostitve in druženje, poleg tega bo pod streho gotovo nekaj prostora za pospravljanje opreme, ki se ne sme zmočiti. 

Takšno hiško lahko enostavno opremimo s pohištvom, lahko pa so lesene vrtne hiške povsem prazne in tja namestimo le začasno opremo. Pri uporabi imamo torej cel spekter dobrih možnosti, ki jih bomo gotovo znali dobro izkoristiti, če imamo pravo idejo.

Potrebovali pa bomo tudi ustrezno opremo, predvsem se bo treba lotiti izdelave lesene vrtne hiške. Spet najdemo pravo ponudbo na zaze.si, kjer se mojstri ukvarjajo z izdelavo kakovostne opreme za uporabo na zunanjih površinah. 

Prav vsestranske lesene vrtne hiške so poudarek v tej ponudbi, saj jih lahko z odličnim učinkom vključimo v praktično vsako okolje in povsod bomo z njimi zelo zadovoljni. Dobili bomo kakovostno hiško, je pa od nas odvisno, kako jo bomo uspeli na koncu izkoristiti.