October 5, 2021

Kakšno voščilo ob rojstvu pripraviti?

Delo ne bo enostavno, saj se moramo pri pripravi voščila kar potruditi. Želimo namreč sporočiti marsikaj, hkrati pa bomo morali sporočilo omejiti na ustrezno dolžino, da se ujame s samo čestitko. 

Tako se pogosto odločimo za kak verz ali pa kakšno drugo krajše sporočilo, ki nosi ustrezno vsebino in jasno izraža svoj namen. 

Tu se lahko svobodno odločamo med različnimi možnostmi. Po navadi je najbolj priporočljivo, da voščilo ob rojstvu pripravimo sami, da ne prepisujemo že obrabljenih verzov ali pa generičnih voščil. 

Hitro si lahko domislimo kakšnega bolj ustreznega voščila, ki bo bistveno bolj primerno ob tej priložnosti. Vključimo kakšen detajl in dodamo osebno noto, da voščilo ob rojstvu ne bo le samo sebi namen, temveč z njim dejansko nekaj sporočimo mladi družini, ki nam je še posebej blizu. 

Tako bomo gotovo lahko dosegli svoj namen in prenesli pravo sporočilo, četudi bi lahko naredili dober vtis tudi s kakšnim verzom.

voščilo ob rojstvu

Verzi so lahko precej posrečeni, še posebej če jih čestitka že vsebuje. Pogosto najdemo takšne voščilnice, ki so z izbranim verzom že pripravljene na obdarovanja novorojenčka oziroma novopečene družine. 

Seveda nam voščilo ob rojstvu še vedno omogoča pripravo poljubnega zapisa, osebno posvetilo lahko tudi dodamo verzu, lahko pa dodamo le kak pozdrav in podpis. Takšne kombinacije so lahko precej posrečene in se pogosto uporabljajo, tako da z njimi praktično ne moremo zgrešiti, še posebej, če imamo na voljo dobre voščilnice, pripravljene za ta namen. 

Gotovo bo voščilo ob rojstvu naravnost navdušilo, če v izbiro pravih besed vložimo vsaj nekaj truda.

Včasih lahko sami pripravimo zelo domiselno in posrečeno sporočilo, včasih pa se je bolje zanesti na preverjene rešitve in izkoristiti možnosti, ki jih nudijo trgovci s telegrami. 

Običajno pa je tako, da največ šteje samo voščilo ob rojstvu, ne glede na to, v kakšni obliki ga družina prejme. 

Telegrami v porodnišnico prinašajo lepa voščila, ki se jih bo družinica gotovo razveselila, je pa treba poskrbeti še za to, da je čestitka pravočasno dostavljena.

Ne pozabite, da morajo telegrami v porodnišnico pravočasno prispeti

Družina se v porodnišnici ne zadrži dolgo. Ti časi so vedno krajši, če pri porodu ni zapletov lahko že po nekaj dneh mamica z novorojenčkom odide domov. 

To pomeni, da nimamo veliko časa, v katerem se lahko dostavljajo telegrami v porodnišnico. Že vnaprej moramo biti pripravljeni na pošiljanje telegrama, nato moramo hitro reagirati, ko dobimo obvestilo o rojstvu.

Kdaj pridejo telegrami v porodnišnico?

Če uspemo dostaviti telegram ob pravem času, bomo naredili najboljši učinek s svojim voščilom. A to pomeni, da moramo zadeti tiste dni, ko je mamica v porodnišnici in sprejema pošiljke, preden se odpravi domov. 

Na srečo lahko računamo na to, da bodo telegrami v porodnišnico prispeli zelo hitro, običajno še isti dan ali naslednji dan po naročilu.

telegram v porodnišnico

Ponudniki, ki opravljajo te storitve, imajo načeloma točno opredeljene urnike pošiljanja in se lahko vnaprej pozanimamo, kdaj bo prispel telegram v porodnišnico. 

Problem zna biti v tem, da dostavljavci pogosto delajo le ob delavnikih, družina pa gre po dveh ali treh dneh morda že domov, sploh če je kak podaljšan vikend ali praznik morda ne bo možno pravočasno dostaviti telegrama. 

Lahko pa tudi sami kak dan zamudimo, če odlašamo z naročilom ali pa nismo pravočasno obveščeni. Zato se splača imeti zanesljivega in odzivnega ponudnika, pri katerem so telegrami v porodnišnico dostavljeni isti ali naslednji dan.

Poleg tega imajo izkušeni ponudniki vedno tudi možnost preusmerjanja pošiljk, če te ne pridejo do pravega naslovnika. Če se zgodi, da pride telegram v porodnišnico prepozno, se lahko brez težav preusmeri na domači naslov družine, tako da bomo novorojenčka in njegove starše s svojo voščilnico vseeno dosegli. 

A pozor, to lahko spet vzame nekaj dodatnih dni, kar je morda nevšečnost, sploh pri kakšnih bolj občutljivih telegramih.

Kaj lahko vključimo v telegram ob rojstvu?

Telegrami se lahko med seboj precej razlikujejo. Na voljo imamo različne možnosti, med katerimi izbiramo, po navadi pa računamo predvsem na pestro ponudbo prikupnih dodatkov, ki spremljajo čestitko. 

A tu ne moremo vedno pričakovati popolne prilagodljivosti, obstajajo tudi nekatere omejitve. Z vidika pravočasne dostave je recimo pomembno to, da telegram ne vsebuje kakšnih dodatkov, ki se lahko pokvarijo – predvsem je to tveganje pri svežem cvetju, ki se pogosto doda voščilnici. 

Tako mora biti telegram ob rojstvu skrbno izbran in ustrezno pripravljen, da nekaj dni zakasnitve pri dostavi ne naredi velike razlike.

Imamo pa še zelo pestro izbiro, v kateri so na voljo zanimivi dodatki za telegram. Najdemo lahko raznovrstne izdelke, ki bodo razveselili mamico, novorojenčka ali kar celo družino. Nekateri ponudniki omogočajo, da sami sestavimo telegram po svojih željah. 

To je zelo dobra rešitev za tiste, ki želijo dodati voščilu osebno noto, tako bo telegram ob rojstvu res dobro prilagojen prejemniku, ki bo navdušen ob prejemu takšnega darila. 

Je pa v vsakem primeru pomembno predvsem to, da lahko dobro prilagodimo samo voščilo in voščilnico, med dodatki pa bo tako ali tako veliko izbire.

Zelo posrečeni so darilni paketi, ki so značilni prav za telegram ob rojstvu otroka. Takšnih možnosti je kar nekaj, kompleti pa so skrbno sestavljeni tako, da navdušujejo mlade družine. 

Atraktivni darilni seti so kar prva izbira, ko se odločamo za telegram ob rojstvu novorojenčka, saj vključujejo prav tisto, kar radi izbiramo za darilo ob takšni priložnosti. 

Splača se pobrskati po ponudbi in odkriti najbolj atraktivne izdelke, ki se v tej vlogi tudi najbolje znajdejo.