September 1, 2021

Implantat in aparat za popolne zobe

Za svoje zobe skrbimo na različne načine. Veliko dela lahko prevzamemo sami, a vsega ne bomo mogli opraviti doma z zobno ščetko in nitko. Tako raje prepustimo zahtevnejše posege zobozdravnikom, ki imajo v svojem arzenalu celo zbirko učinkovitih rešitev za vsako situacijo. Pričakujemo lahko vrhunske storitve, ki rešijo tudi večje težave, tako da ni treba pretirano skrbeti, če se pojavi kakšna luknja. Tudi manjkajoče zobe lahko elegantno nadomestimo ali pa povsem preuredimo položaj zob v ustni votlini. Za takšne namene nam koristijo predvsem nekateri specifični izdelki, ki se uporabljajo pri tovrstnih zdravljenjih. En takih izdelkov je implantat, drugi primer pa je zobni aparat.

Oboje se uporablja v različnih situacijah in za različne namene, tako da lahko dobimo zelo prepričljive rezultate. Poleg tega so posegi dokaj enostavni, čeprav gre za zelo napredno opremo, ki ponuja vrhunski učinek. Tako se splača izbrati ustrezne storitve pri zobozdravnikih oziroma ortodontih, ki ponujajo takšne rešitve. Včasih lahko dobimo vse kar na enem mestu, to običajno ponuja kak večji dentalni center. Pogosto se takšni strokovnjaki osredotočajo na zobno protetiko in estetsko zobozdravstvo, v obeh panogah pa so lepo dopolnilo še ortodontske storitve. Če potrebujemo implantat ali aparat, bo prav ponudba teh zobozdravnikov najboljša izbira.

Pri katerih posegih se uporablja implantat?

Če se zanimamo za implantat, bomo imeli kar dosti možnosti, saj se to področje v zadnjih letih močno razvija in imamo vedno več ponudbe. Tako lahko tudi rešimo vedno več primerov, ki bi bili še nekaj let nazaj veliko zahtevnejši. Implantate oziroma vsadke uporabljamo predvsem za nadomeščanje manjkajočih zob, kar je zelo dobra funkcija. Ravno pri takšnih posegih imamo namreč zelo visoka pričakovanja in želimo doseči kar najboljši rezultat.

Manjkajoči zobje povzročajo velike težave. Ne le, da čudno izgledamo, če imamo v svojem zobovju opazno luknjo, temveč bomo imeli težave tudi z uporabo zobovja. To pogosto pomeni nadležne težave pri žvečenju, saj se nam zatika hrana, zobe tudi težje čistimo. Lahko pa imamo težave tudi z govorom in drugimi ključnimi funkcijami, pri katerih pomagajo zobje. Če uporabimo implantat, lahko te težave uspešno odpravimo.

Tudi izgubljen zob ne bo velik problem, če imamo na voljo implantat

Implantat se namesti na mesto manjkajočega zoba, nato pa nanj dodamo še umeten zob ali druge protetične izdelke. Za posamezne zobe je to zelo elegantna rešitev. Lahko pa vsadki podpirajo tudi večje protetične nadomestke, lahko tudi celo protezo. Če nam torej manjkajo zobje, je lahko ravno implantat prava rešitev.

Implantat lahko nadomesti aparat

Seveda ne moremo pričakovati, da bomo z implantatom lahko odpravili vse težave z zobmi. Res je, da gre za zelo vsestranske izdelke, ki se odlično obnesejo pri uporabi. So zelo zanesljivi in omogočajo izvedbo naprednih rešitev. A le v primeru, da nam manjka kak zob oziroma da bi radi zanesljivo vgradili kakšne protetične nadomestke. Če pa imamo težave z izraščanjem zob, bomo potrebovali zobni aparat. Tudi na tem področju lahko dobimo zelo prepričljive izdelke.

Med priljubljenimi izdelki je recimo nevidni zobni aparat, ki je v zadnjem času pravi hit. Zanj se odločajo predvsem odrasli, ki želijo hitro in diskretno izpopolniti položaj oziroma razporeditev svojih zob. Dosežemo lahko odlične učinke, in to povsem neopazno. Tak učinek ponuja predvsem Invisalign, ki je med najbolj priljubljenimi izdelki te vrste.

Še vedno pa imamo na voljo tudi druge ortodontske rešitve. Nenazadnje ni vedno nujno to, da je aparat neviden, čisto dobro oziroma še bolje se lahko obnese običajen aparat. Tako lahko nevidni zobni aparat Invisalign nadomestimo s fiksnim zobnim aparatom ali pa z običajnim snemnim aparatom. Ti izdelki so lahko še bolje prilagojeni svojemu namenu in ponujajo boljši končni rezultat. 

Tako kot implantat mora tudi aparat omogočati veliko mero prilagodljivosti, da lahko pripravimo prave rešitve za vsako situacijo. Pri dobrem ortodontu je to možno. Dobili bomo odlične storitve, pa tudi izdelke, ki se uvrščajo že v nadstandard. Za nevidni zobni aparat Invisalign gotovo velja tudi to.

Implantat in aparat iz višjega kakovostnega razreda

Če smo dobro zavarovani ali če se odločimo za samoplačniške storitve, bomo deležni nadstandarda, kar lahko prinaša tudi boljši implantat ali aparat. Res so ti izdelki običajno na voljo za doplačilo. Na ta način lahko dobimo nevidni zobni aparat ali pa boljši implantat. Glede na to, da gre za izredno koristne in praktične rešitve, se splača ponudbo izkoristiti.

Dober implantat odlično namesti izgubljene zobe

Nenazadnje pa cene niso tako zelo visoke, če upoštevamo odlične učinke, ki jih ima ta oprema. Pričakujemo, da bo možno zdravljenje z implantatom opraviti že za kakšnih 500 evrov, medtem ko Invisalign stane preko tisoč evrov – tu se pripravi podroben načrt in je treba izdelati več snemnih nastavkov, od tega je močno odvisna tudi cena. Verjetno pa bo treba pripraviti vsaj dva tisočaka.

To so storitve, ki nam lahko spremenijo življenje in povrnejo ključne funkcije zobovja, da ne govorimo o lepem izgledu in samozavesti, ki jo s tem pridobimo. Vsekakor se splača izbrati kakovosten aparat ali implantat za takšna zdravljenja, saj bomo ceno z odličnim rezultatom brez težav upravičili.

Implantat se uporablja za nadomeščanje manjkajočih zob, aparat pa seveda izkoristimo, če želimo nepravilno izrasle zobe poravnati v vrsto.