October 15, 2021

Električni invalidski voziček vam lahko spremeni življenje!

Ko postanemo invalidi, je invalidski voziček praktično edina rešitev. Invalidski vozički so dandanes napredni, in vam omogočajo kvalitetno in hitro premikanje ter okretanje.

Dejstvo je, da so uporabniki invalidskih vozičkov pretežno vezani na njih, zato je še toliko pomembneje, v kako veliko meri je takšno prevozno sredstvo prilagodljivo glede na posameznikove potrebe.

Na sploh je veliko vozičkov za invalide zasnovanih tako, da so primerni predvsem za zunanjo uporabo. V notranjih prostorih pa tako zasnovane naprave pogosto niso prav dobrodošle. Gume naprave so na primer zasnovane tako, da so primerne predvsem za grobe površine in ne za gladka tla. Prav tako je invalidski voziček lahko prevelik za prehod skozi standardna vrata. Zaradi prilagojene sedežne višine pa prav tako ni enostavno opraviti transferja z vozička na sedalno površino v domačem prostoru.

Različne vrste vozičkov za invalide

Ugotovili smo, da torej na trgu obstaja kar nekaj različnih vrst invalidskih vozičkov. Obstajajo tako imenovani manualni vozički za invalide, ki se lahko imenujejo tudi vozički na ročni pogon. Na voljo je tudi električni voziček z elektromotorjem.

Ročna vrsta vozičkov za invalide je mehanska. V to kategorijo sodita nezložljiv in zložljiv invalidski voziček. Za uporabo ročnega vozička mora imeti invalid krepke ter zdrave roke. Poleg tega tudi možnost vsaj delnega nadzora nad svojim zgornjim delom telesa. Takšni vozički so neredko imenovani tudi aktivni ali pa standardni invalidski vozički.

invalidski voziček

Električni invalidski voziček za popolno svobodo v zaprtih prostorih in na prostem

Moderno zasnovani električni invalidski voziček je zasnovan tako, da ga je kar najlaže upravljati. Da bi takšna naprava zmogla zadovoljiti najrazličnejše potrebe uporabnikov, lahko voziček nastavljajo brez kakršnega koli večjega napora oziroma brez posebnih orodij. Omogoča namreč izjemno velik razpon nastavitev ter opcij.

Pred nakupom oziroma najemom takšnega izdelka pa je treba obvezno preveriti naklon sedeža, naslon za hrbet, globino sedeža, ne nazadnje tudi sam naklon za glavo. Za slednje velja, da mora biti individualno prilagodljiv. Dobro je, če se lahko tudi sname.

Ključne značilnosti kakovostno zasnovanega invalidskega vozička na elektriko

Vas zanima, kakšne lastnosti bi moral imeti prav vsak električni invalidski voziček? V prvi vrsti je zagotovo izjemno dobrodošlo, da je razstavljiv. Takšno napravo je namreč veliko lažje transportirati. Imeti mora dovolj prostora pod sedežem, preprosto polnjenje baterij in kakovostno zasnovane gume. Pomembne so tudi nekatere dodatne možnosti. Dobrodošla je na primer možnost večjega pa tudi bolj udobnega sedeža z naslonjalom za glavo. Prav tako tudi možnost širšega naslonjala za noge.

Pri tehničnih lastnostih invalidskega vozička so v ospredju celotna dolžina in celotna širina, višina sedeža, širina sedeža, globina sedeža, celotna teža, teža baterije, najtežja komponenta, največja nosilnost, najvišja hitrost, maksimalna višina robnika, maksimalni varen naklon in ne nazadnje še maksimalna širina, ki je potrebna za obračanje naprave.

Najdite uveljavljenega proizvajalca električnega vozička za invalide

Vsak električni invalidski voziček zagotovo ni dovolj kakovosten za vaše potrebe oziroma za potrebe bližnjega, ki je kakor koli gibalno oviran. Ravno zato je še toliko pomembneje, da pred nakupom oziroma najemom takšne naprave preverite vse uveljavljene proizvajalce tovrstnih naprav. Ker jih je na trgu kar nekaj, pri izbiri ne boste imeli težav.

Moderno zasnovan in dodatno opremljen električni invalidski voziček vrhunskega proizvajalca vam je na voljo tudi v spletni prodajalni. Prednost spletnega nakupa ali najema pa so tudi veliko bolj dostopne cene.

Vzroki za invalidnost

Invalidnost je najpogostje vezana na zlom hrbtenice. Kadar to privede do hudih bolečin, si najprej pomagamo z zdravili proti bolečinam.

Obisk zdravnika je v tem primeru nujen, prav tako je uporaba invalidskega vozička nujna.